Υλικά (για 6 μερίδες)
Μισό
κιλό κολοκυθάκια
5-6
σκελίδες σκόρδα
Αλάτι...
...
4-5
φρέσκιες ντομάτες
1
ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και
κατόπιν
τα κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε
και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα μας, και πλένουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες
(στο μπλέντερ).
Ανάβουμε
τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς.
Βάζουμε
στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, και στη συνέχεια ρίχνουμε
τις φέτες του σκόρδου, τις αλεσμένες ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα
μπαχαρικά.
Τα
ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όπως
είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το ρίχνουμε στον φούρνο.
Ύστερα
από είκοσι λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200 βαθμούς, και έπειτα από είκοσι
λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν
περάσει περίπου μισή ώρα, το φαγητό μας είναι ήδη έτοιμο.
Προσέξτε,
όμως, διότι πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι ως γνωστόν οι
πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν.
Από
το βιβλίο «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ», του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού.
ΠΗΓΗ: http://panagiaalexiotissa.blogspot.com/2013/04/blog-post_883.html#ixzz2QdG0vjA2
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου