inkomotininews@gmail.com

Καταδίωξη διακινητών λαθρομεταναστών με δύο τραυματίες

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις διακινητές (δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 18 και 20 ετών, ένας 43χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 29χρονος ημεδαπός), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες (τέσσερις Κινέζους...
...δύο Ιρακινούς και δύο Ιρανούς).   

Στην αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Οι διακινητές μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες με πλαστική βάρκα, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο 43χρονος τους επιβίβασε στη συνέχεια σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα, και ο 29χρονος, ως οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών για την ακινητοποίηση του οχήματος και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά δύο από τους διακινούμενους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews