inkomotininews@gmail.com

Δραματικό πρόβλημα λειψυδρίας στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών

Ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού.

«Υπαρκτό το πρόβλημα, δίνεται τιτάνιος αγώνας για να λυθεί και να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου...
...στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Η δημοτική αρχή δεν περίμενε τις έντονες διαμαρτυρίες ανώνυμων αγανακτισμένων πολιτών, ούτε τις κορώνες των διαφόρων κατ’ επάγγελμα λαϊκιστών, για να προχωρήσει σε λύση του προβλήματος λειψυδρίας, το οποίο την απασχολεί από την  πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου.

Φέτος η κατάσταση παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν στα δίκτυα ύδρευσης, είναι περισσότερο δραματική, εφόσον υπάρχουν έντονα προβλήματα με τις χαμηλές στάθμες των πηγών, γεωτρήσεων και δεξαμενών νερού ιδιαίτερα στην περιοχή των Σαπών και των οικισμών Αετόλοφος και Αετοκορυφή του πρώην Καποδιστριακού δήμου.

Δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, η ανυπαρξία αξιόπιστων δικτύων και η πολύχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας με λύσεις στο γόνατο, στις Σάπες (που δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων δέκα ετών), μας έφεραν φέτος σε οριακό σημείο, ώστε να αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας.

Εργαζόμαστε σε ένα εχθρικό «περιβάλλον Καλλικράτη», με απίστευτη γραφειοκρατία και κόντρα σε κάθε αγκύλωση που προβάλλεται από αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι άδικο να μας κατηγορούν ότι δεν ενημερώνουμε τους κατοίκους, εφόσον καθημερινά από τα μεγάφωνα του δήμου ενημερώνουμε άμεσα τους δημότες μας για το πρόβλημα λειψυδρίας και τις διακοπές νερού, κάνοντας παρακλήσεις για εξορθολογιστική χρήση του νερού.

Προχωρήσαμε άμεσα και με γοργούς ρυθμούς, εργαζόμενοι νυχθημερόν, την γεώτρηση στο Πρωτάτο, που σε λίγες μέρες θα φέρει νερό στο δίκτυο των Σαπών. Η ποιότητα του νερού για όσους ανησυχούν θα ελεγχθεί και το δίκτυο δεν θα έχει τα χάλια που βρήκαμε όταν αναλάβαμε με δεξαμενές και σωλήνες σε άθλια κατάσταση, σκουριασμένες και σπασμένες που περνούσαν μέσα από ρέματα.

Ήδη ζητήσαμε και την συνδρομή του Στρατού εδώ και μέρες απευθυνόμενοι στο Δ΄ Σώμα Στρατού, ώστε να μας διατεθούν υδροφόρες για την εκ των ενόντων έστω αντιμετώπιση του προβλήματος σε ορισμένους, ευτυχώς λίγους, οικισμούς.

Όχι δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας με ελαφρά τη καρδία, όπως μας κατηγορούν οι ανώνυμοι αγανακτισμένοι. Δεν το χρησιμοποιούμε για λαϊκισμό και λαϊκή κατανάλωση. Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα το δράμα των νοικοκυριών να μένουν χωρίς νερό έστω και για μια ώρα, εν μέσω θέρους. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας. Δεν θέλουμε να κάνουμε επικοινωνιακή φασαρία, με το θέμα της λειψυδρίας και της υδροδότησης. Προτιμάμε το έργο και όχι τα λόγια. Είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουμε λύση ακόμη και μ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες και αυτό θα το αποδείξουμε.

Και υπεύθυνοι είμαστε και έντονα ανησυχούμε για το πρόβλημα, το οποίο σημειωτέον είναι υπαρκτό σε 14 δήμους σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη, σε δήμους οργανωμένους και με σωστά δίκτυα υποδομής και όχι με τριτοκοσμική υποδομή, όπως στην περιοχή μας.

Δεν μας ενοχλεί η κριτική, αρκεί να μην υποβόσκει μέσα της το ζιζάνιο της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας εντυπώσεων, για να πέσει τεχνηέντως το ανάθεμα της κοινής γνώμης στην παρούσα δημοτική αρχή.

Αν οι δημότες έχουν πεισθεί ότι υπόλογοι της παρούσας κατάστασης είναι η τωρινή δημοτική αρχή, δεν χρειάζονται υποβολείς για να αποφασίσουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να την επιβραβεύσουν ή να την αποδοκιμάσουν.

Οι δημότες του δήμου Μαρώνειας – Σαπών έχουν και γνώση και μνήμη και αλάνθαστο κριτήριο.


Άλλωστε το αποτέλεσμα μετράει!».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινα η επιστολη που διαβασα παραπανω ειναι τραγικη! Ας μου απαντησει καποιος...απο ποιον ειναι γραμμενη?
Απο καποιον που κατοικει στις Σαπες η απο καποιον που στις 14.59 κατεβαινει στην Κομοτηνη?
Γιατι κανεις δεν μπορει να καταλαβει την ταλαιπωρια που περασαμε 25 ολοκληρες μερες !
Ζητανε την κατανοηση μας, μας υπενθυμιζουν πως το προβλημα της υδρευσης ειναι παλιο, πως κ οι προηγουμενες
διοικησεις δεν εκαναν κατι....Ναι κυριοι, κανεις σας δεν εκανε κατι σοβαρο, κατι αξιολογο. Επι Ν.Χαριτοπουλου μειναμε χωρις νερο
14 μερες, επι Γ.Πιλιλιτση μειναμε 12...κ με εσας 25! Ξεπερασατε καθε ρεκορ ανευθυνοτητας!

Διαβασα πως ο Εισαγγελεας εκανε παρεμβαση... και ειναι πραματικα απιστευτο! Μετα το τηλεφωνημα του η σταθμη των νερων ανεβηκε,
τα ποταμια φουσκωσαν και οι βρυσες μας αρχισαν να τρεχουν!


Διατυμπανιζεται--- Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας!

Τις αποποιηθηκατε κυριοι με το να κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας!



Φωναζεται----Είναι άδικο να μας κατηγορούν ότι δεν ενημερώνουμε τους κατοίκους, εφόσον καθημερινά από τα μεγάφωνα του δήμου ενημερώνουμε
άμεσα τους δημότες μας για το πρόβλημα λειψυδρίας και τις διακοπές νερού, κάνοντας παρακλήσεις για εξορθολογιστική χρήση του νερού.

Ανακοινωναν τα μεγαφωνα του Δημου μας διακοπες νερου συγκεκριμενες ωρες...5-9 καθε απογευμα και για διαστημα μιας εβδομαδας.
Δεν ειχαμε 25 μερες νερο, σχεδον ολο το 24ωρο!


Οι δημότες του δήμου Μαρώνειας – Σαπών έχουν γνώση, μνήμη , αγανακτιση , οργη....και πιστεψτε το αυτο....στις επομενες δημοτικες εκλογες
θα εχουν και αλάνθαστο κριτήριο επιλογης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews