inkomotininews@gmail.com

Διημερίδα με άρωμα…χρυσού στην Ξάνθη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού:
«Στις  5 & 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, σε χώρο του ΔΠΘ, διημερίδα με αντικείμενο την ανάπτυξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης.
Η ομιλία του είχε οριστεί για τις 12:00, όμως  πραγματοποιήθηκε πολύ νωρίτερα, χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις από τον συντονιστή της συνεδρίας  καθηγητή κ. Διονύση Χιόνη, Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων  και Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Αποτέλεσμα αυτής της αιφνιδιαστικής αλλαγής του προγράμματος, ήταν ενδεχομένως να εξασφαλισθεί η πρόσβαση μόνο σε άτομα που συνδέονται με την εταιρεία Χρυσωρυχεία  Θράκης…

Ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων  και Σπουδών, με σαφή ανακοίνωσή του στις 30 Ιουνίου, είχε δηλώσει τη μη συμμετοχή του Τμήματος ως συνδιοργανωτή της διημερίδας. Επισήμανε μάλιστα ότι «ο τίτλος του τμήματος αναφέρθηκε παραποιημένα, γιατί από τις 3 Ιουνίου 2013 το τμήμα αυτό έχει μετονομασθεί σε τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Συνεπεία αυτών των γεγονότων, διατηρούμε το δικαίωμα να πιστεύουμε  ότι ο κ. Χιόνης χρησιμοποίησε αυθαίρετα το όνομα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης».

Έχει σημασία στο μεταξύ να αναφερθεί, ότι ο κ. Χιόνης ήταν ένας από τους επιστήμονες που είχε υποστηρίξει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης την 01.10.2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, ενώ ήταν συνδιοργανωτής της διημερίδας, με γραπτή δήλωσή του απείχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τέλος, η θέση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για το θέμα της εξόρυξης χρυσού, είναι ξεκάθαρη και από την ομιλία του πρύτανη κ. Κωνσταντίνου Ρέμελη στο συλλαλητήριο της Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2013. Ανάμεσα σε άλλα, είχε τεθεί ανοιχτά ενάντια στην καταστρεπτικότητα των επενδύσεων χρυσού στην Θράκη.  Όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, έτσι και όλοι οι επίσημοι επιστημονικοί φορείς της περιοχής, το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια και οι κάτοικοι της Θράκης, συνεχίζουμε πιστά τον αγώνα μας για την διάσωση της Θράκης από τα καταστρεπτικά σχέδια των εταιριών εξόρυξης χρυσού».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πεσατε και σεις οι υπευθυνοι ενημερωσης του κοινου στην παγιδα του συστηματος της διανομαρχιακης και παιρνετε προσωπικη θεση και αποψη χωρις να εχετε ακουσει την αληθεια και την αποψη της πλευρας της εταιρειας....μονοπλευρη ενημερωση λοιπον==ΨΕΜΜΑ,η κανω λαθος??οργανωστε μια ενημερωτικη συζητηση και καλεστε και τις 2 αποψεις και να ειστε σιγουροι οτι θα αλλαξετε ΑΠΟΨΗ αν ειστε πραγματικα αντικειμενικοι δημοσιογραφοι..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ .ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΙΑΛΟ-ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΥΡΩΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΟΧΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ..ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ....ΓΙΩΡΓΟΣ -ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews