inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Τ.Κουίκ: "Έχουμε το καλύτερο κυβερνητικό πρόγραμμα – στο anexartitoiellines.gr"

Δείτε τι είπε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. για:

  • Ρωσία και Κ. Καραμανλή
  • Τουρκικό Προξενείο, Πομάκους και Ρομά
  • ΣΥΡΙΖΑ και...
    ...εκλογές
  • Απολύσεις στο Δημόσιο και εξορθολογισμό της ΕΡΤ

    Την Κομοτηνή επισκέφτηκε ο Τέρενς Κουίκ για 14η φορά, όντας θορυβημένος όπως είπε από το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα, καθώς δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση, όπως σημείωσε, σε ερώτησή του σχετικά με τη δήλωση του δεύτερου «περί αλλαγής γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδος».

    Ο κ. Κουίκ μάλιστα επανέλαβε την έκπληξή του για την ανάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως είναι γνωστές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα, χωρίς πάντως να αθωώνει για τα ίδια ζητήματα και τη ΝΔ.

    Στην πρώτη του επίσκεψη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής, ο κ. Κουίκ, πέραν των ελλείψεων που διαπίστωσε σε προσωπικό, απόρησε πως «με τόσες μέρες οφειλόμενων ρεπό οι εργαζόμενοι μπορούν ακόμα και στέκονται όρθιοι». Εντύπωση του προξένησε, δε, η επανεμφάνιση της φυματίωσης σε περιθάλπτοντες λαθρομετανάστες.

    Ερωτηθείς για το εάν εκτιμά ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές, απάντησε θετικά, σημείωσε ότι οι ΑΝ.ΕΛ θέλουν εκλογές, προσθέτοντας ωστόσο οτι «καλοκαίρι δεν πυροβολείς στον κρόταφο τον τουρισμό».

    Ο κ. Κουίκ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος θίγοντας το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, υποστήριξε πως τη χρονική περίοδος στην οποία τέθηκε σε ισχύ, είναι «δώρον άδωρον».

    Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εμφανίστηκε επικριτικός για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως σε τέσσερις προτάσεις του κόμματός του «γύρισε την πλάτη», και επισημαίνοντας πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει συνεχώς σε «κωλοτούμπες» σχετικά με τη στάση του απέναντι στο μνημόνιο.

    Γνώμη των ΑΝ.ΕΛ. κατά τον κ. Κουίκ, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να "παίζει" με όλους τους διεθνείς παίκτες, ακόμα και με τη Ρωσία, διαφωνώντας με την ενεργειακή πολιτική που εφαρμόζει ο Αντώνης Σαμαράς και υποστηρίζοντας την πολιτική που ακολουθούσε ο Κ. Καραμανλής.

    Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά της ΝΔ έκανε λόγο για "αναβρασμό σε όλα τα κόμματα",  και εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε την πολιτική του Κ. Καραμανλή παραπέμποντάς στην κάλυψη την οποία παρείχε προ ημερών ο κ. Στουρνάρας στον «υπόδικο», όπως τον χαρακτήρισε, κ. Γεωργίου για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.



    Ο κ.Κουίκ επανέλαβε ότι «οι ΑΝ.ΕΛ θα τελειώσουν όλα τα παιχνιδάκια του τουρκικού προξενείου με τους Πομάκους και τους Ρομά, γι' αυτό και δεν επιλέχθηκε τυχαία ο Πομάκος πολιτευτής Ιρφάν Μεχμέτ Αλή".


    Σχολιάζοντας τον καταιγισμό απολύσεων από το δημόσιο, τόνισε πως οι ΑΝ.ΕΛ. θεωρούν οτι οι απολύσεις στο δημόσιο δεν πρέπει να γίνονται με βίαιο τρόπο, και οτι κατά προτεραιότητα πρέπει να προστατευτούν οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ, τα αμεα, και και όσοι είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι των οικογενειών τους.

    Τέλος, ερωτηθείς για την ΕΡΤ, ο κ.Κουίκ τάχθηκε υπέρ του εξορθλογισμού της, ωστόσο όπως εμφατικά σημείωσε, αυτό πρέπει να γίνει με τους πομπούς ανοιχτούς, μην κρύβοντας και τις ανησυχίες του για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στην ΕΤ3, διαμηνύοντας "κάτω τα χέρια από το κανάλι της Μακεδονίας - Θράκης".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews