inkomotininews@gmail.com

(PHOTOS) 4o Φεστιβάλ Ομίλου Νέων Φοιτητών Μειονότητας στην Κομοτηνή

Τούρκος Πρόξενος Ιλχάν Σενέρ: "Δεσμός φιλίας το Φεστιβάλ".

Οι νέοι της μουσουλμανικής μειονότητας που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας...
...(Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία), συναντήθηκαν στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Κομοτηνής, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Όμιλος Νέων Φοιτητών της μειονότητας λειτουργεί από το 1995. Μέχρι πρότινος λειτουργούσαν δύο παραρτήματα νέων φοιτητών της μειονότητας,  με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, και από τις αρχές του 2013 λειτουργεί και τρίτο στη Λάρισα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2009 και κάθε χρόνο εμφανίζεται σε αυτό ένας γνωστός τραγουδιστής - φέτος ήταν η σειρά ο Haluk Levent.

Το παρών έδωσε και ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος απαριθμώντας παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Κάλχα, στον Κένταυρο, στα Χίλια, αλλά και αυτή που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Αλάν Τεπέ, σημείωσε πως "τα φεστιβάλ αυτά αποτελούν έναν δεσμό φιλίας μεταξύ των λαών"και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές που ξεκινούν σε λίγες ημέρες τα μαθήματά τους.



"Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα μας επηρεάζει όλους", ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Μουσταφά Μουράτ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως "είναι πιο αισθητή στη μειονότητα καθώς τα έσοδά της στηρίζονται κυρίως στις αγροτικές καλλιέργειες".

Σε σχέση με τις σπουδές των νέων στα πανεπιστήμια, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών τελειώνει τις σχολές σε 7-8 χρόνια, "αντιμετωπίζοντας στην αρχή τουλάχιστον δυσκολίες με τη γλώσσα".

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν όλοι όσοι βοήθησαν για την υλοποίησή της, και ακολούθησε χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα.

Στον χώρο λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας από τους μειονοτικούς φοιτητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
από το Foto Video JOY






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews