inkomotininews@gmail.com

Παρουσία του Μητροπολίτη Χαρτούμ και Σουδάν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κομοτηνή

Η σημερινή Ημέρα Μνήμης καθιερώθηκε από την Ελληνική Βουλή το 1998.

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τελετές υπόμνησης της Μικρασιατικής Καταστροφής που κορυφώθηκε με τα Σεπτεμβριανά...
...του 1922

91 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αποφράδα περίοδο του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου του 1922, όταν από τα 5,5 εκατομμύρια των Ελλήνων Ορθοδόξων της Μικράς Ασίας, σφαγιάστηκαν τα 3.250.000.

Στις 8:00 έγινε η επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της Κομοτηνής, με τη συμμετοχή της ΧΧΙ Τ/Θ Ταξιαρχίας και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Στις 10:00 τελέστηκε Δοξολογία  στον  Ιερό  Καθεδρικό  Ναό  του Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαρτούμ και Σουδάν κ.κ. Εμμανουήλ.

Ακολούθησε στις 11:00 κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων και οργανώσεων.

Στις 18:50 θα γίνει η υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο.

Μικρασιάτικη Καταστροφή – Δεν ξεχνώ!: http://sgkplastira.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html

«Τιμούμε τους πεσόντες της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Πρέπει να κρατάμε τις μνήμες μας, διότι λαός χωρίς μνήμη είναι νεκρός. Θυμόμαστε τα ιστορικά γεγονότα, χωρίς τάσεις μισαλλοδοξίας», σημείωσε ο κ. Χαράλαμπος Μαυρίδης, Γραμματέας του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Άγιος Βασίλειος», που κάθε έτος πραγατοποιεί επισκέψεις στις αλησμόνητες πατρίδες και τελεί Λειτουργίες στις πατρογονικές εκκλησίες.

VIDEOS

Χ. Μαυρίδης - Γραμματέας Συλλόγου
Καππαδοκών και Μικρασιατών
Ροδόπης «Ο Άγιος Βασίλειος»

Η άφιξη των επισήμων στο Ηρώο


Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
από την μπάντα του Στρατού

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews