inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Τυφλοί ξεναγήθηκαν δια της αφής σε εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής

Τη δυνατότητα να «δουν» θησαυρούς του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής, είχαν άτομα με προβλήματα όρασης...
...στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στους εορτασμούς του μήνα ευαισθητοποίησης (Οκτώβριος) «για την τέχνη πέρα από την όραση».

Ο μήνας ευαισθητοποίησης γιορτάζεται κάθε χρόνο σε μουσεία και χώρους τέχνης σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στον οπτικό αλφαβητισμό, και αποτελεί πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Art Education for the Blind (AEB) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη (www.artbeyondsight.org).

Η ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων λοιπόν, έδωσε την ευκαιρία οργανωμένης ξενάγησης στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής σε άτομα με προβλήματα όρασης, δια της αφής, σε επιλεγμένα εκθέματα.

Για τη δράση, συνεργάστηκαν η αρχαιολόγος κ. Χρύσα Καραδήμα, η αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, και η συντηρήτρια κ. Μαρία Δάρρα, οι οποίες και απέστειλαν σχετική πρόσκληση σε όλους τους συλλόγους ατόμων με προβλήματα όρασης της ΑΜ-Θ, αλλά και στο ειδικό σχολείο Ξάνθης.

Από το σχολείο εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα, όμως σοβαρό εμπόδιο στάθηκε η οικονομική αδυναμία κάλυψης της μεταφοράς των παιδιών…!


Εκ μέρους των συλλόγων ενδιαφέρον εκδήλωσε η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, και επίσκεψη στο μουσείο πραγματοποίησαν μέλη του από τη Δράμα και την Καβάλας.

VIDEOS

Ενημέρωση από την αρχαιολόγο-μουσειολόγο
κυρία Νάγια Δαλακούρα 

Σμάραγδος Κερμύδας
Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας - Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Καβάλας

Νάγια Δαλακούρα
Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων - Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews