inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Χωρίς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ η παρέλαση στην Κομοτηνή

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση της Κομοτηνής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εξέδρα των επισήμων, παρέστησαν επίσης...
...ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχος Θεόδωρος Ξανθόπουλος, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, οι Προϊστάμενοι της Δευτεροβάθμιας, της Πρωτοβάθμιας, και της Μειονοτικής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μούχτσης, Ηλίας Χαντζής και Νίκος Παπαγεωργίου αντιστοίχως, ο Δ/ντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης Πρέσβης Νικόλαος Πιτσινίγκος, ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσσιάν, ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ Γεώργιος Κώστα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Γιώργος  Ζηλούδης και Νίκος Σωτηρακόπουλος, και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου.

Ωστόσο, ούτε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ ούτε κάποιο άλλο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε το παρών.



«Σήμερα γιορτάζουμε μια μεγάλη μέρα», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ευχήθηκε: «Να πούμε “όχι” στον μαρασμό και στη στενοκαρδία, και να δώσουμε στην Πατρίδα μας τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι». Όπως άλλωστε συμπλήρωσε, τους Έλληνες διαχρονικά τους διέκρινε μια «λεβέντισσα με ελληνικό φιλότιμο ψυχή».


«Οι παρελάσεις θα συνεχιστούν», τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, προβλέποντας ταυτόχρονα με βεβαιότητα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην εξουσία». Ακόμη, ο κ. Γεροντόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίαςστον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας πως όπως οι προηγούμενες γενιές συνέτριψαν τον φασισμό, έτσι και οι σύγχρονοι Έλληνες «που πραγματικά ματώνουν, μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση και να πετύχουν πολλά».


Στην πράξη και όχι στη θεωρία, κάλεσε την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, να πει «σύγχρονα “όχι” σε όσους μέσα από τη γυάλα τους δεν αντιλαμβάνονται τι περνά η ελληνική οικογένεια». Συνάμα υπενθύμισε εμμέσως πλην σαφώς στους εγχώριους «τεχνοκράτες και γραφειοκράτες που αποφασίζουν όντες μακριά από την κοινωνία», ότι «στον λαό οφείλουμε ότι είμαστε». Επιπλέον, επισήμανε τη συμβολή στη νίκη των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό, του Θρακιώτη Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χρύσανθου Λαζαρίδη, της επίσης Θρακιώτισσας (από την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης), Σοφίας Βέμπο, αλλά και του 29ου Συντάγματος Θράκης.


Για έλλειψη «πραγματικά πατριωτικού φρονήματος από τη σύγχρονη Ελλάδα», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews