inkomotininews@gmail.com

Ενημέρωση για το διαβήτη στο γηροκομείο Κομοτηνής

Εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη, με σκοπό την ενημέρωση των τροφίμων του γηροκομείου αναφορικά με την ασθένεια, οργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών Κομοτηνής.

Κατά την ενημέρωση, από την ενδοκρινολόγο-διαβητολόγο...
...Ελένη Κυρατζόγλου επισημάνθηκε η σημασία της πρόληψης ενώ έγινε αναφορά στα συμπτώματα και  τις επιπλοκές του διαβήτη. Η κ. Κυρατζόγλου, σε δηλώσεις της διαπίστωσε την αναγκαιότητα ανάπτυξης ανάλογων δράσεων σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας προληπτικής αντιμετώπισης του αλλά και για την επαρκή πληροφόρηση του κοινού.

Ο Σύλλογος Διαβητικών, σύμφωνα με την Πρόεδρο Σοφία Φαναρά υλοποιεί δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού είτε ειδικών ομάδων όπως είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένη και εξόρμηση στα σχολεία της Κομοτηνής, αρχής γενομένης με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα στο νέο έτος,

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία φοιτητριών του τμήματος κοινωνικής διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που εδώ κι ένα μήνα περίπου δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, στο γηροκομείο της πόλης, όπως τόνισε η φοιτήτρια Ζηνοβία Τερζάκη.


Δ.Α.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

*Ζηνοβία Τερζάκη

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews