inkomotininews@gmail.com

(PHOTOS) Διήμερο κατά του AIDS στην Κομοτηνή: «Να εκμηδενιστεί η άγνοια»

Την ανάγκη της πρόληψης και της προφύλαξης στη μάχη κατά του AIDS, επικοινώνησαν στη διάρκεια σχετικής ενημερωτικής εκστρατείας...
...η περιφερειακή διεύθυνση υγείας ΑΜΘ και το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης.

Με το άναμμα των κεριών στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας, σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, διήμερο εκδηλώσεων που έλαβε χώρα στην πόλη της Κομοτηνής.

Σκοπός της δράσης, όπως ανέλυσε η υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης Φανή Γκόμα, είναι να αναδειχθεί αφενός η αναγκαιότητα της πρόληψης αφετέρου η ανάγκη να μηδενιστεί η άγνοια γύρω από την συγκεκριμένη νόσο.


Έως το 2015 ο στόχος του Κέντρου είναι ο μηδενισμός των νέων κρουσμάτων ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός της μείωσης των θανάτων από AIDS στην Ελλάδα. «Να μηδενίσουμε το στιγματισμό που βιώνουν τα οροθετικά άτομα γιατί σήμερα υπάρχουν ενδείξεις στιγματισμού και κοινωνικού αποκλεισμού σε βάρος τους» πρόσθεσε.


Στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την συνεργασία των ΕΠΑΣ και των νοσηλευτικών σχολών των νοσοκομείων εξελίχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρωμένη ενημερωτική καμπάνια για τα μέτρα πρόληψης για το AIDS που διήρκησε για περισσότερες από 10 μέρες.

Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν περιλάμβαναν ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, μαθητών και φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΤΕΙ Καβάλας, με ικανοποιητική ανταπόκριση για τη φετινή χρονιά, όπως σημείωσε η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Γεωργία Σωτηρίου.  


Δ.Α.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews