inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Δεν υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής!

Για παραπλάνηση των πολιτών στον βωμό της ψηφοθηρίας λίγους μήνες πριν τις Περιφερειακές εκλογές, εγκαλούν τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη...
...οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αναφορικά με την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή.

Κι αυτό, διότι από τα 66,8 εκ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί πως θα κοστίσει το έργο, εξασφαλισμένα είναι μόνο τα 10 εκ., από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ που εκπνέει.

Στην τελευταία για το 2013 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ετέθη προς έγκριση η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ 2014-2020 [που θα λέγεται Σ.Ε.Σ. (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης)], το οποίο όμως για τον τομέα της Υγείας αναμένεται να προβλέπει μόνο περί τα 26 εκ. ευρώ από το σύνολο των 528,7 εκ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Γιαννακίδης, αν και επικαλέστηκε την προφορική υποστήριξη του έργου από τον επίτροπο περιφερειακής ανάπτυξης κ. Χαν, παραδέχτηκε πως «το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής δεν μπορεί να κατασκευαστεί από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας», και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα χρηματοδοτηθεί είτε από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας (που πάντως προς το παρόν δεν υφίσταται), είτε από άλλους εθνικούς πόρους.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας την αδήριτη ανάγκη ανέγερσης νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, υπερψήφισαν μεν τη σχετική εισήγηση του Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΑΜ-Θ κ. Βασίλη Πιτσινίγκου, εντούτοις εξέφρασαν τουλάχιστον σοβαρές αμφιβολίες για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του Περιφερειάρχη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
κ. Γιάννης Ξανθόπουλος
Την ίδια ώρα, σαφείς αποστάσεις από τον Περιφερειάρχη κράτησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους, αλλά και θέτοντας και ζήτημα «αντιδημοκρατικότητας» (sic), καθώς όπως σημείωσε, «το παρόν Περιφερειακό Συμβούλιο είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό (σ.σ. το Σ.Ε.Σ.), αλλά και πιθανότατα δεν θα είναι το ίδιο που θα το εγκρίνει, λόγω των επικείμενων εκλογών».

Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, που αν εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι προβλέπεται να κατασκευάσει η νέα επιχείρηση του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμου Αιγείρου, θα καλύπτει συνολικά 25.000 τ.μ., και θα διαθέτει 12 νοσηλευτικές μονάδες, δυναμικότητας 200 κρεβατιών.


«Απόλυτη κοροϊδία η ψευτο-ένταξη του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής».

Για το θέμα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Περιφερειακή Αναγέννηση":


"Ένταξη έργου χωρίς διαθέσιμους πόρους μπορεί να γίνει;

Ένταξη σε πρόγραμμα του οποίου δεν γνωρίζουμε τους πόρους τους οποίους θα διαθέτει και συνεπώς εάν θα υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται, μπορεί να γίνει;

Ένταξη έργου κόστους 70 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση 26 εκατομμυρίων  μπορεί να γίνει;

Κι όμως αυτό έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης!

Ψευτο-ένταξη βέβαια!

Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ο κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτόν, και ενώ το πρόγραμμα δεν διαμορφώθηκε, μέσα στα (αναμενόμενα) μόλις 26 εκατομμύρια που δεν φθάνουν για να καλύψουν για επτά χρόνια τις ανάγκες των πέντε νομαρχιακών νοσοκομείων (Δράμας,  Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου), του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (Αλεξανδρουπόλεως), όλων των Κέντρων Υγείας, όλων των αναγκών κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, «ψευδο-εντάσσει» το έργο του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής,  προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ!

Η απόλυτη κοροϊδία για τους πολίτες της Ροδόπης!

Οι υστερόβουλες προεκλογικές πρακτικές και οι χειρισμοί του κ. Γιαννακίδη, υπονομεύουν το έργο εμπλέκοντάς το σε ένα πρόγραμμα με βέβαιη αδυναμία χρηματοδότησης!  

Η παράταξή μας υποστηρίζει την υγιή ένταξη του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής στο σχετικό τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, που να το καλύπτει, και όχι τους εμπαιγμούς!

Ο κ. Γιαννακίδης δεν διεκδίκησε, ούτε πάλεψε ποτέ την ορθολογική ένταξη του έργου για να εξασφαλίσει την βεβαιότητα της ομαλής εκτέλεσής του.

Επιπλέον, η παράταξη του κ. Γιαννακίδη βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης!

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν οι σφοδρές εσωτερικές διαφωνίες για  αυτά που γίνονται. Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς τον Πρόεδρο, με συνειδητές απουσίες συμβούλων του, με αντιπεριφερειάρχες του να τον καταγγέλλουν για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα, με καίριο παράδειγμα αυτό της «ψευτο-ένταξης» του Νομοσοκομείου Κομοτηνής, με το οποίο επιχειρεί να ρίξει προεκλογικά στάχτη στα μάτια της κοινωνίας της Ροδόπης!".

VIDEOS

Άρης Γιαννακίδης
Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Γιώργος Παυλίδης
"Περιφερειακή Αναγέννηση"

Δημήτρης Χαρίτου
"Αριστερή Οικολογική Συνεργασία"

Χρήστος Τρέλλης
"Λαϊκή Συσπείρωση"


Κατερίνα Γεροστεργίου
"Οικολογία - Αλληλεγγύη"



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews