inkomotininews@gmail.com

Αναμονή μέχρι και 12 μήνες για πιστοποίηση αναπηρίας στο ΚΕΠΑ Κομοτηνής

Ακόμα και τους 12 μήνες, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει η αναμονή των ασφαλισμένων, για πιστοποίηση αναπηρίας από το ΚΕΠΑ Κομοτηνής, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των γιατρών...
...του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι αντιδρούν στις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η αντίδραση του ιατρικού κόσμου στις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ αλλα και η κρίση στην πρωτοβάθμια υγεία, έχουν ως συνέπεια η πλειοψηφία των μονάδων υγείας στην χώρα να μην λειτουργεί είτε να υπολειτουργεί, όπως υποστηρίζει ο Διευθυντής της μονάδας υγείας ΕΟΠΥΥ Κομοτηνής Γιάννης Μωρρές.

Ο Δ/ντής του ΕΟΠΥΥ Κομοτηνής
κ. Γιάννης Μωρρές.
«Πολλοί γιατροί εδώ στην μονάδα της Κομοτηνής, αντιλαμβανόμενοι τη δοκιμασία των ασφαλισμένων, των ασθενών, δεν απεργούν. Παρόλα αυτά οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ δεν γίνονται, οι γιατροί που συμμετέχουν σε αυτές είναι από τη Θεσσαλονίκη είτε από άλλες περιοχές της χώρας , δεν έρχονται με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα αναμονής».

Ο κ. Μωρρές ανέλυσε ότι στο ΚΕΠΑ Κομοτηνής η αναμονή για ψυχιατρική εξέταση από επιτροπή φτάνει και το ένα χρόνο, για νευρολογικά περιστατικά τους 8 μήνες , ορθοπεδικά παθολογικά και χειρουργικά τους 5 μήνες, ενώ για εξέταση στις δευτεροβάθμιες επιτροπές η αναμονή φτάνει τους 6 με 7 μήνες.

Ο Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Κομοτηνής εξέφρασε την ελπίδα ότι  «θα πρυτανεύσει μια λογική που θα δώσει στους γιατρούς μια αξία και μια αξιοπρέπεια που χρειάζονται και την έχουν ανάγκη» αλλά και προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των επιτροπών αναπηρίας στο ΚΕΠΑ «γιατί σε περιόδους κρίσης κι ο κόσμος στρέφεται και προσβλέπει σε τέτοιες παροχές».

Ο κ. Μωρρές προέβλεψε επίσης  ότι εάν το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ ψηφιστεί όπως έχει σχεδιαστεί, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μεγάλη δυσχέρεια στη συγκρότηση και λειτουργία υγειονομικών επιτροπών λόγω αποχής γιατρών από το νέο σύστημα και τα οποια φαινόμενα εμφανίζονται σήμερα σε σχέση με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα επιδεινωθούν. 


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews