inkomotininews@gmail.com

Εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία, δέκα διαρρήξεις σπιτιών και τέσσερις απόπειρες από έξι Γεωργιανούς και έναν ημεδαπό

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας...
...Καβάλας, μία ληστεία, δέκα διαρρήξεις σπιτιών και τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Καβάλας κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Νοεμβρίου του 2012.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά μελών εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας, και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Πρόκειται για έξι Γεωργιανούς, αλλοδαπούς, ηλικίας 21, 27, 27, 35, 37 και 40 ετών, και έναν 18χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, τουλάχιστον κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας πάντοτε την ίδια μεθοδολογία και δρώντας πρωινές ώρες,  διέρρηξαν στην πόλη της Καβάλας δέκα οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες τέσσερις.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά:

- Πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων 
- 7 ηλεκτρονικές συσκευές
- 3 φορητούς υπολογιστές
- 2 εικόνες αγίων 
- Το χρηματικό ποσό των 3.840

Προέκυψε επίσης ότι την 7-11-2012, κατά τη διάρρηξη οικίας, ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας την 58χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια, και με απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Η συνολική λεία της ομάδας από την παραπάνω εγκληματική δράση, ξεπερνά τις  36.000 ευρώ.


Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 40χρονος, ο 21χρονος και ο 18χρονος, έχουν απασχολήσει επίσης κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της νομιμοποίησης εσόδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews