inkomotininews@gmail.com

Σηματική χρονιά το '13 για τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το 2014, του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στο Πόρτο Λάγος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν...
...ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Μάνος Κουτράκης, Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΙΝΑΛΕ, ο Δήμαρχος Νέστου και αντιπρόεδρος του Φ.Δ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Αθανάσιος Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτριος Μωραΐτης, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Γεώργιος Καμπάς, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας (Εκτελεστικός Γραμματέας) και κ. Δημήτριος Χαϊτίδης (Περιφερειακός Σύμβουλος), ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας Στέλιος Μπαλάσης, οι καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Φ.Δ. Γεώργιος Γκαϊτατζής και Γεώργιος Συλαίος, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Δήμου Νέστου Βασίλειος Καμπούρης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Κουτράκη, με τον απολογισμό των δράσεων του Φορέα για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2013, και φυσικά τα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το 2014. Όπως επισήμανε ο κ. Κουτράκης, το 2013 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για το Εθνικό Πάρκο και υλοποιήθηκαν τα περισσότερα από τα έργα που είχαν προγραμματιστεί. Πιο συγκεκριμένα, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 19 έργα, από τα οποία τα 7 ολοκληρώθηκαν και για τα υπόλοιπα 12 έχει υπογραφεί σύμβαση και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του προγράμματος, το 2015. Τα έργα αυτά αφορούν προγράμματα παρακολούθησης ειδών πανίδας του ΕΠΑΜΑΘ, προμήθεια οχημάτων, υλικό και εξοπλισμό εθελοντών, κατασκευή αποθήκης και άλλα.

Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Φέτος τυχερός ήταν ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Επόπτευσης – Φύλαξης του Φ.Δ. Θεόδωρος Μπερμπερίδης, ο οποίος έλαβε ως δώρο ένα εξαιρετικό λεύκωμα, έκδοσης των ΕΛΤΑ, με θέμα: «Η Ζωή των Ελληνικών Θαλασσών. Βένθος και Πέλαγος» των Γιάννη Ίσσαρη και Μαρίας Σαλωμίδη.


Η συνεδρίαση έκλεισε με τις ευχές όλων για ένα καλύτερο μέλλον για τις προστατευόμενες περιοχές και ένα καλύτερο αύριο για το Φ.Δ και το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews