inkomotininews@gmail.com

(PHOTOS) Τη Βασιλόπιτά του έκοψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης

Η οικονομική δυσπραγία θέτει εκτός επαγγέλματος τους δικηγόρους.

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγωνίας για το επαγγελματικό μέλλον των δικηγόρων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, με τυχερό τον...
...ίδιο τον σύλλογο, στου οποίου το κομμάτι «έπεσε» το παραδοσιακό φλουρί.

Το 2014 χαρακτηρίστηκε δύσκολη χρονιά, και λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες ασκείται η δικηγορία, και ειδικότερα, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, λόγω της οικονομικής κατάστασης που ωθεί ολοένα και περισσότερους νομικούς να παραιτούνται από το δικηγορικό λειτούργημα.

Για δυσανάλογα μεγάλη απώλεια έκανε λόγο ο κ. Κυμπαρίδης σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα που ο τοπικός σύλλογος επιδιώκει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους δικηγόρους, σε μια πόλη όπου εδρεύει μια από τις τρεις νομικές σχολές της χώρας, πολλοί νέοι άνθρωποι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους ανάγκες και θεωρούν ως πρόσφορη λύση να εγκαταλείψουν το λειτούργημα που ασκούν.

Ο δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης, ως μέτρο στήριξης των μελών του, παρέχει δωρεάν τράπεζες νομικών πληροφοριών για την ενημέρωσή τους.
Παράλληλα στους κόλπους του αναπτύχθηκαν δράσεις αλληλεγγύης με τη οικονομική ενίσχυση μελών που χρήζουν πραγματικά ανάλογης υποστήριξης.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά σε δικαστές, νομικούς και δικαστικούς υπαλλήλους, συγχρόνως όμως παρότρυνε με τον λόγο του, «να υπηρετούν και να λειτουργούν τη δικαιοσύνη έχοντας ως γνώμονα τη φωνή του Θεού, που είναι η συνείδηση μέσα στη ζωή των ανθρώπων».

Τιμήθηκε η δικαστής Σμαρώ Μπρατζουκάκη
Συγκίνηση σκόρπισε στους παρεβρισκόμενους η οριστική αποχώρηση της δικαστικής λειτουργού Σμαρώς Μπρατζουκάκη μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας, στην οποία προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο μια εικόνα της Παναγίας.
Το ήθος και την προσφορά της κ. Μπρατζουκάκη, εξήρε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, και ταυτόχρονα μίλησε για την άρρηκτη σχέση όλων των παραγόντων της δικαιοσυνης στην περιοχή.  
Ο κ. Κυμπαρίδης και η κ. Μπρατζουκάκη
Η συμβολική χειρονομία εκ μέρους των δικηγόρων εξέπληξε ευχάριστα την ίδια, η οποία ανταπέδωσε με ευχαριστίες για την εκτίμηση και τη συνεργασία.

Υποστελέχωση δικαστικών υπηρεσιών
Το ζήτημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του πρωτοδικείου, το οποίο λειτουργεί μόλις με τρεις υπαλλήλους και με τη συνδρομή δικηγόρων και ασκουμένων.
«Ο κόσμος περιμένει απονομή δικαιοσύνης, γι’ αυτό και θα εργαστούμε και θα πολεμήσουμε τις όποιες παθογένειες υπάρχουν», διαβεβαίωσε ο κ. Κυμπαρίδης, εστιάζοντας και στη πολυνομία η οποία όπως είπε δημιουργεί «σε πολλές περιπτώσεις ανομία».


Στις 23 Φεβρουαρίου οι εκλογές στο δικηγορικό σύλλογο Ροδόπης
Την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον δικηγορικό σύλλογο, ενώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου είναι ανοικτή η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι τετραετής.
Εκ μέρους του Προέδρου – και εκ νέου υποψηφίου – εκφράστηκε η ελπίδα για τέτοια συμμετοχή των δικηγόρων «που να δώσει μεγάλο κουράγιο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν και να δώσουν την εικόνα της συνεργασίας και της προοπτικής για το μέλλον». 


Δ.Α.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews