inkomotininews@gmail.com

Ελ. Λαφτσή: «Στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών»

Με την Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σ. Τζατζανά, συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής.

Μια θερμή χειραψία ήταν το επιστέγασμα μιας πολύ χρήσιμης συνάντησης...
...της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηνής, Ελένης Λαφτσή, με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά.

Η συνάντηση είχε ως στόχο να δηλωθεί η συμπαράσταση από πλευράς της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ»,  στην πρόεδρο, που εδώ και καιρό υφίσταται διαδοχικές διώξεις και κατηγορείται για απείθεια – με τελευταία την καταδικαστική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού – για τους αγώνες που έδωσε μαζί με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής της Ροδόπης, προκειμένου να  μη μετατραπεί η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής σε κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, τον Αύγουστο του 2012.

Παράλληλα, η υποψήφια Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των Αστυνομικών, που έχουν να κάνουν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή, ακόμα και σε καύσιμα, τα οποία πολλές φορές αναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους, για να κάνουν το καθήκον τους.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κ. Τζατζανά στα κρατητήρια Κομοτηνής και Ιάσμου, η χωρητικότητα των οποίων είναι για 14 άτομα, κρατούνται όμως τα διπλάσια και υπερδιπλάσια άτομα,  σε συνθήκες άθλιες  για Αστυνομικούς και κρατούμενους.

Όπως συμπέρανε η κ. Λαφτσή, «οι Αστυνομικοί,  με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παρεμποδίζονται να πράξουν το καθήκον τους, που είναι η προστασία του Πολίτη».


Συγκεκριμένα στις δηλώσεις της τόνισε: «ως δημοτική παράταξη ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με το σωματείο των Αστυνομικών γιατί θεωρούμε ότι αυτή η καταδικαστική απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί ως μία πράξη που στρέφεται ενάντια στον συνδικαλισμό, και γιατί επί πλέον θεωρούμε  ότι πρέπει να αναβαθμισθεί ο ρόλος του Αστυνομικού, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει  με αποτελεσματικότητα στον πρωταρχικό του  ρόλο, που είναι  η προστασία του πολίτη. Ακούσαμε με προσοχή την πρόεδρο των Αστυνομικών την κ. Τζατζανά, κι όσον αφορά τα αιτήματα του κλάδου και τις επιθέσεις που δέχθηκαν  στο πρόσωπό της όλοι αυτοί που συνεχίζουν να ασκούν το δικαίωμα να διεκδικούν τα αυτονόητα, με προφανή βέβαια στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα πιέσεων, χειραγώγησης και εκφοβισμού. Αυτή η απόφαση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, διότι η κ. Τζατζανά ως πρόεδρος υπερασπίστηκε ένα ζήτημα που αφορά όλη την τοπική κοινωνία, μαζί με όλους τους φορείς της πόλης. Υπονομεύει τα δημοκρατικά δικαιώματα και εκθέτει την πολιτική ηγεσία και την εμπλοκή της στην διαμόρφωση αυτής της εκφοβιστικής και εκβιαστικής, θα μπορούσα να πω απόφασης, η οποία σε τελική ανάλυση, στρέφεται εναντίον όλης της κοινωνίας. Εμείς ως Δημοτική παράταξη στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια  αιτήματα των Αστυνομικών, και θα είμαστε δίπλα τους και το δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στην πρόεδρό τους την κ. Σταυρούλα Τζατζανά,  σε όλο αυτό το διάστημα των διώξεων που υφίσταται».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews