inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Νέο «όχι» στη διαθεσιμότητα από τη Ροδόπη

Οι καθηγητές της Ροδόπης έδωσαν το δικό τους παρών στη 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, με αφορμή την εκδίκαση της διαθεσιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ανήλθε στο 30%...
...περίπου στα σχολεία της Ροδόπης ενώ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής έλαβε χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με ενδεικτική εκπροσώπηση εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών και μελών του ΠΑΜΕ Ροδόπης.

Καθηγητές υπό διαθεσιμότητα από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της πόλης βρέθηκαν επίσης στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν σε κοινό συλλαλητήριο  της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ.

Την κατηγορηματική αντίθεση των καθηγητών «στο εξοντωτικό μέτρο που στέλνει στον καιάδα, στην απόλυση, στην οικονομική και κοινωνική εξόντωση» χιλιάδες εκπαιδευτικούς επανέλαβε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Νεκτάριος Δαπέργολας.

Ο ίδιος σχολίασε εξάλλου ότι μπορεί τα κενά διδασκαλίας στα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ, να καλύφθηκαν τυπικά, ωστόσο έχει χαθεί τεράστιος χρόνος αφού η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες κι ενώ χάνονται ακόμη διδακτικές ώρες στα μαθήματα εκτός ειδικότητας.
  



Στις επιπτώσεις της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στην εκπαίδευση και σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα εστίασε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ιωαννίδης.




Υπέρ της συνέχισης των αγώνων των εργαζομένων στο δημόσιο ενάντια στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα που οδηγεί σε απολύσεις τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Ροδόπης Νίκος Βαργεμίδης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews