inkomotininews@gmail.com

Αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός για τις ακαδημίες του «Θράκα Ιππέα»

Ο πρώτος αγώνας στον οποίο έλαβαν μέρος αθλητές των ακαδημιών του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Θράκα Ιππέα», είναι γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιτσιρικάδες του «Θράκα Ιππέα» συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα ορεινής ποδηλασίας Macedonian Trophy......στη Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης και της λασπωμένης διαδρομής.

Ο σύλλογος συμμετείχε και στην κατηγορία ανδρών, αλλά κυρίως στα παιδικά τμήματα.

Τα αποτελέσματα για τις ακαδημίες του ήταν άκρως ενθαρρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί του «Θράκα Ιππέα» κατετάγησαν ως εξής:

ΓΚΟΓΚΟΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, 8ος στην κατηγορία παίδων

ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, 4ος στην κατηγορία μίνι μεγάλα

ΓΚΟΓΚΟΤΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, 16η στην κατηγορία μίνι μεγάλα

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 5ος στην κατηγορία μίνι μικρά.


Οι δραστηριότητες των ακαδημιών του Π.Σ.Κ. “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ”:

Εκμάθηση τεχνικής οδήγησης ποδηλάτου
Από τη στιγμή που το παιδί μάθει να ισορροπεί στις δύο ρόδες, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διδαχθεί μέχρι να μπορέσει  να χρησιμοποιεί σωστά το ποδήλατό του. Σ’ αυτή την πρώτη φάση τα παιδιά μαθαίνουν ποια είναι η σωστή στάση του σώματος πάνω στο ποδήλατο όταν τρέχουν σε ευθεία, στις στροφές, στην ανάβαση και στην κατάβαση, όταν θέλουν να αποφύγουν ένα εμπόδιο κτλ. Μαθαίνουν επίσης να χρησιμοποιούν σωστά τις ταχύτητες και τα φρένα .

Κυκλοφοριακή αγωγή
Επειδή η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών είναι πρωταρχικό μας μέλημα , το πρώτο πράγμα τους μαθαίνουμε είναι απαραίτητα η χρήση του κράνους και τα βασικά σήματα του κ.ο.κ. Κατά δεύτερον , τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη , πώς να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα και πώς να προειδοποιούν τους οδηγούς για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνουν.

Γνωριμία με όλες τις μορφές του αθλήματος
Η Ακαδημία ποδηλασίας λειτουργεί ως φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν αργότερα το αγωνιστικό τμήμα, για αυτό έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με όλες τις μορφές του αθλήματος (δρόμου, ορεινή ποδηλασία, bmx, κτλ) και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για το τι τους ταιριάζει καλύτερα.

Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής
Σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος ή επιθυμούν να βελτιώσουν την φυσικής τους κατάσταση μέσα από τη σωστή διατροφή , παρέχονται ειδικές  συμβουλές και προγράμματα .

Βελτίωση φυσικής κατάστασης
Η ποδηλασία είναι το μοναδικό άθλημα που χωρίς να καταπονεί τις κλειδώσεις (αφού δεν υπάρχει άμεση επαφή με το έδαφος), δίνει την δυνατότητα στον αθλούμενο να δουλεύει για πολύ ώρα αερόβια χωρίς να κουράζεται. Με αυτό τον τρόπο επέρχεται πολύ γρήγορα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αντοχής .

Αγωνιστική συμπεριφορά
Τα παιδιά μαθαίνουν πως θα συμπεριφέρονται στους αγώνες, πως θα αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους, πως θα προφυλάσσουν τους εαυτούς τους και τους συναθλούμενους τους από φυσικά εμπόδια και πως θα προλαμβάνουν τα ατυχήματα στη διάρκεια ενός αγώνα.

Συμμετοχή σε αγώνες
Οι αθλητές της Ακαδημίας παίρνουν μέρος σε όλους τους διασυλλογικούς και τα τοπικά κύπελλα και πρωταθλήματα , με αποστολές σε όλη την Ελλαδα. Οι αγώνες είναι μοναδική εμπειρία για τα παιδιά , γιατί τους δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη όσα έχουν μάθει , να αναμετρηθούν με παιδιά της ηλικίας τους  από άλλες πόλεις και με τον καιρό να αισθανθούν μέλη της ευρύτερης οικογένειας της ποδηλασίας.

Υπεύθυνος: Μπακάλμπασης Χαράλαμπος τηλ 6945157155.


Προπονητής: Χαρούν Μολλά, πρωταθλητής Ελλάδος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews