inkomotininews@gmail.com

Η Εθνική Ελπίδα Ροδόπης για δημοσίευμα περί «τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης»

Τις «έντονες ανησυχίες» της, ύστερα από δημοσίευμα και πληροφορίες της ενημερωτικής ιστοσελίδας tourkika nea.gr (24/3/2014), εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης της Εθνικής Ελπίδας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: “Ο  πρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης”  Χαλίτ Χαμπίπογλου πραγματοποίησε στο διάστημα από 20 έως 23 Μαρτίου επίσκεψη εργασίας στην Δυτική Θράκη. Toν πρόεδρο Χαλίτ Χαμπίπογλου τον συνόδεψε ο αντιπρόεδρος της ABTTF Ενγκίν Ισμάηλ. Το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαρτίου,  το κόμμα DEB, o Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και η ABTTF συναντήθηκαν σε δείπνο με την Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK). Στο δείπνο εργασίας όπου οικοδεσπότης ήταν η ABTTF, ο πρόεδρος της ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ο Ενγκίν Ισμάηλ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του BTAYTD Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος της BTTADK και ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και πρώην πρόεδρος της BTTADK και ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, συζήτησαν γύρω από τα θέματα της «τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης». Στις 21 Μαρτίου-Παρασκευή τα τρία μέλη του FUEN, δηλαδή το κόμμα DEB, η ABTTF και ο BTAYTD πραγματοποίησαν συνάντηση διαβούλευσης στα γραφεία του BTAYTD. Στην συνάντηση αυτή οι τρεις φορείς σχολίασαν τα θέματα της “τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης” και συζήτησαν το τι μπορούν να πράξουν από κοινού. Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ABTTF Ενγκίν Ισμαήλ, ο υπεύθυνος του DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, μαζί με τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαίκογλου, τον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ που συνόδεψαν τον Τούρκο Πρόξενο. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ κατά την επίσκεψη του στην Σμίνθη-Ξάνθης, έκαναν όλοι μαζί στο τζαμί της Σμίνθης την προσευχή της Παρασκευής”.

Η Εθνική Ελπίδα δηλώνει τις έντονες ανησυχίες της και τους προβληματισμούς της για το πώς επιτρέπεται από το Ελληνικό κράτος να λειτουργούνε οργανώσεις στο χώρο της Ελληνικής Θράκης οι οποίες μιλάνε για θέματα “τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης”.

Η Εθνική Ελπίδα καταδικάζει όλες αυτές τις κινήσεις και θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτούς που εκφράζουν και στηρίζουν αυτές τις κινήσεις, ώστε η Θράκη να παραμείνει Ελληνική και να φύγουν από την περιοχή όλοι όσοι υποστηρίζουν τέτοιες σκέψεις περί Ανεξαρτητοποίησης της Ελληνικής Θράκης και με ότι αυτό συνεπάγεται». 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews