inkomotininews@gmail.com

(VIDEO-PHOTOS) «Μας κόβουν το δρόμο προς τη ζωή» διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης και πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής πραγματοποίησαν συνταξιούχοι από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη...
...διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική τους εξαθλίωση  και την κατάρρευση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παρόν στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο οποίος σε ομιλία του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι το πλεόνασμα δημιουργήθηκε από χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων κι από τις τσέπες των πολιτών. 

Ο ίδιος κάλεσε σε κοινή γραμμή αντίστασης τους νεώτερους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι οργανωμένος λαϊκός αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις και καμία υπόσχεση δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα « που έχουν φτάσει να είναι θέματα ζωής και θανάτου».

Σε σειρά αιτημάτων που θέτουν οι συνταξιούχοι αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης Αναστάσιος Γραβάνης, με κυρίαρχο τη βελτίωση της παρεχόμενης υγείας, με κάλυψη των κενών σε απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό σε δομές περίθαλψης όπως και στην τοπική μονάδα του ΠΕΔΥ όπου εντάχθηκαν μόλις 8 γιατροί για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ασφαλισμένων στην περιοχή.


Οι συνταξιούχοι θα λάβουν μέρος και στη γενική απεργία της 9ης Απριλίου που κήρυξε η ΓΣΕΕ.


Δ.Α.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews