inkomotininews@gmail.com

Π. Ρουμελιώτης: «Το χρέος θα απομειωθεί το 2014, αρκεί οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μίλησε σε εκδήλωση στην Κομοτηνή, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προσκεκλημένος του...
...τμήματος οικονομικών σπουδών του Δημοκριτείου, του Παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπη.

«Το 2014 είναι η χρόνια που αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους και ανάκαμψης δειλής της οικονομίας τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τον τόπο μας και θα διαγραφεί ένα νέο ξεκίνημα της οικονομίας σε ισχυρότερες βάσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωση του.

Η Ελλάδα υλοποίησε τις δεσμεύσεις της και είναι συνεπής σε σχέση με τα όσα έχει υποσχεθεί έναντι των δανειστών της, θα πρέπει το χρέος της να αναδιαρθρωθεί, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι εντός του 2014 θα απομειωθεί  «αρκεί κι οι ευρωπαίοι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Η εξωστρέφεια, η τόνωση των τομέων της οικονομίας που έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, η αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας ώστε τα εξαγωγικά προϊόντα να είναι υψηλής ποιότητας και να αποφέρουν μεγάλα συναλλαγματικά κέρδη, θα είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να στηριχθεί το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας, σημείωσε επιπλέον ο κ. Ρουμελιώτης. .

Αναφορικά με το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας, τόνισε, το ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς, που  εκφράζεται  μέσω της παροχής δυνατότητας για την ανάπτυξη της παραγωγικής υποδομής και την τόνωση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων για τα οποία διαπιστώνεται μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό.


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews