inkomotininews@gmail.com

Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Ευρώπη συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Θράκης»

Η Ευρώπη έχει τεράστιες δυνατότητες και δημιουργεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Θράκης, δήλωσε από την Κομοτηνή, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης και στελέχη...
...της κεντρικής διοίκησης του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ τους κι ο διευθυντής του διαγραμματειακού συντονιστικού οργάνου Αλέκος Κόκκαλης συναντήθηκαν με τους προέδρους των επιμελητηρίων της Ροδόπης, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα , τον Μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν στην περιοχή , και να κάνουμε τα μειονεκτήματα των ελλειμμάτων των αναπτυξιακών του παρελθόντος, πλεονεκτήματα για το μέλλον» τόνισε  ο κ. Κεφαλογιάννης έπειτα από την συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Κομοτηνής. Ο ίδιος εξήρε το έργο της τοπικής Μητρόπολης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι  «η Ευρώπη είναι ένας τόπος όπου μπορούμε να προβάλουμε και την πολιτιστική μας κληρονομιά, να φέρουμε την Ορθοδοξία στην καρδιά της Ευρώπης και να συντονίσουμε δράσεις ακόμα και με την μειονότητα που σχετίζονται με ευρωπαϊκά θέματα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να καταδείξουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, είναι περιοχή ειρήνης, συναδέλφωσης των κοινωνιών κι ένας τόπος που αξίζει κανείς και να επισκεφθεί και να δημιουργήσει».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κομοτηνής κ. Παντελεήμων σημείωσε
ότι «Ευρώπη χωρίς Ορθοδοξία, δεν μπορεί να υπάρξει, άλλωστε η πρώτη Μητρόπολη κι η πρώτη εκκλησία που θεμελιώθηκε στην Ευρώπη ήταν στην περιοχή των Φιλίππων, όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε εδώ από τη Σαμοθράκη». Υποστήριξε εξάλλου πως  «η Ελλάδα σεμνύνεται γι αυτό που βιώνουμε κι εμείς στη Θράκη, τη συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, έτσι όπως οικοδομήθηκε και οικοδομείται και σήμερα μέσα από τις σχέσεις τους.

Το πρόγραμμα του κ. Κεφαλογιάννη, περιελάμβανε επίσης σειρά επαφών στον τοπικό δικηγορικό σύλλογο, το Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής, συναντήσεις στη ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ και με υποψηφίους της αυτοδιοίκησης στην περιοχή.


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews