inkomotininews@gmail.com

Σάββατο πάμε συναυλία Πελίτι - Είναι ζήτημα Δημοκρατίας!

Ο δρόμος για την ελευθερία των σπόρων φέρνει τους μουσικούς του Πελίτι στην Κομοτηνή.

Γιατί όταν ένας αγρότης χάνει τη δυνατότητα να κρατά, να βελτιώνει, να ανταλλάσσει, και να πουλάει τους σπόρους του, χάνεται η  ελευθερία των αγροτών.

Ταυτόχρονα οι καταναλωτές χάνουμε την ελευθερία...
...να επιλέγουμε υγιή και ασφαλή τροφή.

Η ίδια η Δημοκρατία απειλείται. Με τον τρόπο αυτό σβήνει ολόκληρη η ιστορία της γεωργίας – και η διατροφική μας επάρκεια είναι πλέον σε κίνδυνο.


Με την πρόθεση να συνεχιστεί η ιστορία των παππούδων μας, να διατηρηθεί η αγροτική βιοποικιλότητα, να διατηρηθεί η ελευθερία να επιλέγουμε εμείς την τροφή μας, το Πελίτι οργανώνει το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους.

Το Καραβάνι θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου από το Μεσοχώρι Παρανεστίου και θα καταλήξει οδικώς στη νότιο Γαλλία, προκειμένου να συμμετάσχει στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων.

Έτσι, το Σάββατο 5 Απριλίου, στις 8 μ.μ. διοργανώνεται στην Πολιτιστική Κίνηση Κομοτηνής (Φιλίππου 31) η εκδήλωση «Το Πελίτι ταξιδεύει για την ελευθερία των σπόρων», όπου οι μουσικοί του Πελίτι θα ψυχαγωγήσουν το κοινό με τη μουσική και τα τραγούδια τους.

Στην εκδήλωση θα μοιραστούν σπόροι από ντομάτα Σερρών, ντοματίνια, καλαμπόκι και φασόλια (ξερά) Μυρτίσκης, πεπόνι, καρπούζι, μαρούλι, φάβα Κάσου και αμπελοφάσουλα.

Θα υπάρξει επίσης μπουφές με σπιτικά κεράσματα - και όποιος μάλιστα το επιθυμεί μπορεί να φέρει τη δική του γευστική δημιουργία.

Η εκδήλωση έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων (κουτί οικονομικής ενίσχυσης) για την οικονομική στήριξη των εξόδων του καραβανιού.

Η είσοδος στην εκδήλωση  είναι ελεύθερη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews