inkomotininews@gmail.com

RON PETRIDES TRIO στη Λέσχη Κομοτηναίων(video)



RON PETRIDES TRIO

Άρτι αφιχθείς από τη Νέα Υόρκη, ο Ron Petrides πλαισιωμένος με δυο από τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους στην Ελλάδα του σήμερα , παρουσίασαν ένα  μοναδικό πρόγραμμα με συνθέσεις από προσωπικούς δίσκους του και jazz standards στο ύφος του be-bop και mainstream jazz, τη Παρασκευή 29 Μαρτίου στις το βράδι στον χώροτης Λέσχης Κομοτηναίων .O Ron Petrides είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του New School University Jazz and Contemporary Music. Έχει διδάξει επίσης στο New York University και στο Columbia University. Έχει διδακτορικό με έρευνα πάνω στη μουσική στο τέλος του 20ου αιώνα και ιδιαίτερα στη μουσική του Αμερικανού συνθέτη Stephen Albert.

Ο Λάκης Τζήμκας Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο το Μανώλη Σιδερίδη, ενώ το 1994 φοίτησε στο American Institute Of Music στη Βιέννη της Αυστρίας με τους Angus Thomas και Jonas Hellborg. Το 1995 εισάγεται στο μουσικό πανεπιστήμιο του Graz, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας. Εκεί ξεκινάει τις σπουδές του με τον Wayne Darling στο τζαζ κοντραμπάσο και με τον Ewald Zimmerman στο κλασσικό κοντραμπάσο, σπουδές που ολοκληρώνει τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο Magister Art.
 Ο Χρήστος Γερμένογλου γεννήθηκε στο Χόλιμπουργκ της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην Ελλάδα με βυζαντινή μουσική στην χορωδία του Ιερού Ναού Παναγούδας Πραγματοποίησε σπουδές στα τύμπανα στα ωδεία «Απόλλων», «Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης», «Agostini». Συνέχισε τις σπουδές του στα τύμπανα, κλασικά κρουστά και κρουστά της Λατινικής Αμερικής στο Michigan State University των Η.Π.Α.. Στην Αμερική (1995 - 2000) ανέπτυξε έντονη μουσική δραστηριότητα στην τζαζ σκηνή και δίδαξε στο University of Nevada Early Childhood Music Program.
(video) 
 Ron Petrides
 Λάκης Τζήμκας

φωτοστιγμιότυπα






 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews