inkomotininews@gmail.com

Ηλ. Ιωαννάκης: «Να ξεφύγουμε από το χθες, να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή»

Με έναν συνοπτικό απολογισμό, και με επιγραμματική περιγραφή των μελλοντικών σχεδιασμών, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών και εκ νέου διεκδικητής του δημαρχειακού θώκου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών», Ηλίας Ιωαννάκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μια δεύτερη θητεία.

Στη σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει:

«Όχι στον χρυσό.

Πείρα, καθαρή ματιά και διαφάνεια, δίνουν νέα προοπτική στο δήμο Μαρώνειας – Σαπών.

Η πρώτη θητεία μας, που δοκιμάστηκε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με την εφαρμογή του Καλλικράτη, μας έδωσε πείρα και δυνατότητες να βάλουμε τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών σε κίνηση και να θέσουμε τα θεμέλια για μια νέα πορεία.

Κατορθώσαμε σε ελάχιστο χρόνο να οργανώσουμε έναν νέο Δήμο με δύο εντελώς διαφορετικές δημοτικές ενότητες.

Η έλλειψη υποδομών, κυρίως στον πρώην Δήμο Σαπών, μας έφερε αντιμέτωπους με τη θλιβερή πραγματικότητα την οποία μας κληροδότησαν οι προηγούμενες διοικήσεις και την οποία και έπρεπε να ανατρέψουμε.

Η “φτωχή” χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση δε μας έδωσε περιθώρια για άλματα, αλλά με την οργάνωση και τη θέληση που είχαμε, κατορθώσαμε να επουλώσουμε πληγές και να προχωρήσουμε σε έργα ουσίας όπως το αποχετευτικό Σαπών και στη λύση του προβλήματος ύδρευσης, εξασφαλίζοντας αφετηρία αλλαγών με προτεραιότητα την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Παράλληλα εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για επίλυση άλλων προβληματικών παρεμβάσεων, όπως η αποχέτευση των εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής και η επαρχιακή οδοποιία.

Ήρθαμε αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση που έφερε την αποψίλωση υπηρεσιών από τον Δήμο μας. Προσπαθήσαμε, χτυπήσαμε πόρτες, φτάσαμε ψηλά στην κυβέρνηση, αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν αρνητικό.

Παρ’ όλα αυτά δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Προχωρήσαμε σε νέες διεκδικήσεις έχοντας έτοιμο πλάνο με εγκεκριμένα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Δήμου μας, με παρεμβάσεις και εξειδικευμένους στόχους.

Η χρηστή και καθαρή διαχείριση, είχε σαν αποτέλεσμα να πληρωθούν όλες οι παλιές υποχρεώσεις σε προμηθευτές από τους δύο πρώην Δήμους, να είμαστε συνεπείς στο πρόγραμμά μας και να διαθέτουμε σήμερα χρηματικό περίσσευμα.

Αξιοποιήσαμε κάθε εργαλείο που έδινε στους ανέργους του Δήμου μας πρόσβαση στην αγορά εργασίας, σε κοινωφελή εργασία, σε προγράμματα κατάρτισης.

Ανακουφίσαμε κάθε συνδημότη μας με ιδιαίτερα προβλήματα, ειδικά ανθρώπους τρίτης ηλικίας, νήπια, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Σεβαστήκαμε το περιβάλλον και είπαμε ξεκάθαρα και σθεναρά ΟΧΙ σε κάθε επένδυση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε και θα είμαστε κάθετοι στο θέμα εξόρυξης του χρυσού, ενώ με κάθε μέσο και με δυναμικές κινητοποιήσεις, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί το περιβάλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Τώρα είναι η δική σας απόφαση για μια νέα πορεία η οποία θα αποτελέσει και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Εμείς ξέρουμε πώς να βαδίσουμε και να οργανώσουμε όλες αυτές τις δομές που θα δώσουν στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών την προστιθέμενη αξία που χρειάζεται.

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πενταετές πρόγραμμα για δράσεις που θα στηρίξουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τους νέους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν στον τόπο τους, τους επαγγελματίες και την παροχή υπηρεσιών.

Πολλοί μιλούν για μαχητικότητα, ρήξεις, συμβιβασμούς, ανανέωση, ανατροπή. Εμείς υπογραμμίζουμε ότι βάση της πολιτικής μας είναι η οργάνωση, η μεθοδική εργασία, το όραμα και το αποτέλεσμα.

Κι όλα αυτά με διαφάνεια, με καθαρότητα, με τόλμη στις αποφάσεις μας.

Οι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου είναι αφετηρία πράξης και έργων. Ξεκινήσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. Ο καθένας έχει δώσει τις εξετάσεις του στους δημότες και περιμένουμε από αυτούς την αξιολόγηση στην κάλπη.

Οι δημότες μας θα αποφασίσουν αν θέλουν ξύλινα λόγια και οράματα χωρίς αντίκρισμα για να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες ή θα επιλέξουν μια διοίκηση με καθαρή ματιά, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς τα συμφέροντα να την τραβούν από το μανίκι.

Τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουμε τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών σε τροχιά ανάπτυξης στον πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα. Να δώσουμε ώθηση στον πολιτισμό και τον τουρισμό, στα ουσιαστικά προϊόντα ανάπτυξης, εξωστρέφειας και δημιουργίας.

Ο συνδυασμός μας συνδυάζει την πείρα δοκιμασμένων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την φρεσκάδα νέων ανθρώπων με διάθεση να δώσουν δυναμική στο όραμά μας.

Τώρα είναι η ώρα για μια φορά ακόμη να δώσουν οι δημότισσες και οι δημότες μας στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, την ευκαιρία να ξεφύγουμε από το χθες και να προχωρήσουμε με καθαρό βλέμμα μπροστά!».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews