inkomotininews@gmail.com

Τις φυλακές Κομοτηνής επισκέφθηκε η Ελ. Λαφτσή

Τις φυλακές Κομοτηνής επισκέφθηκε κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο κ. Ελένη Λαφτσή.

Στη συνάντηση με...
...τον διευθυντή του Καταστήματος και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η κ. Λαφτσή  ενημερώθηκε οτι στις φυλακές κρατούνται 350 άτομα ενώ προβλέπεται να κρατούνται 90. Γι' αυτούς δε, τους 350 κρατούμενους, που το 80% είναι ξένοι, υπάρχουν μόνο 30 σωφρονιστικοί, ενώ προβλέπονται 60 άτομα, και η κάθε ημερήσια βάρδια είναι 5-7 άτομα και η νυχτερινή 3 άτομα. Επίσης, επισημάνθηκε οτι σε κάθε κελί που υποτίθεται θα φιλοξενούσε ένα άτομο, γι' αυτό και είναι διαστάσεων 6-7 τετραγωνικά μέτρα, σήμερα κρατούνται 6-7 άτομα. Σε θαλάμους δε, που είναι για 8-10 άτομα, κρατούνται 32 άτομα (στις φυλακές Κομοτηνής υπάρχουν 20 κελιά και 9 θάλαμοι). Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η κ. Λαφτσή, τα κονδύλια συνεχώς μειώνονται με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι γιατρός το βράδυ δεν υπάρχει, και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε κάποιο σοβαρό περιστατικό οι φύλακες δεν είναι καλυμμένοι για μεταφορά στο νοσοκομείο γιατί την άδεια τη δίνει μόνο ο γιατρός που δεν υπάρχει και ο εισαγγελέας! Παράλληλα, υπάρχουν κίνδυνοι ασφάλειας του προσωπικού και έχει να γίνει πρόσληψη 17 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει πολύ ο μέσος όρος της ηλικίας του προσωπικού. Αναφέρθηκε επίσης, ότι δεν λειτουργεί το καθεστώς της κοινωνικής εργασίας - ζήτημα μείζον που ουσιαστικά είναι θέμα κυρίως των δικαστηρίων.


Φεύγοντας από τις φυλακές η κυρία Λαφτσή, έγινε αποδέκτης επιστολής Ελλήνων κρατουμένων που εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του σωφρονιστικού υπαλλήλου που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ πληροφορήθηκε ότι συγκέντρωσαν και ένα μικρό ποσό για την οικογένεια του. Η κυρία Λαφτσή τόνισε πως είναι υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής να ασχολείται με ότι υπάρχει μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σημείωσαν ότι κανείς άλλος υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει ζητήσει να τους συναντήσει και να πληροφορηθεί τα προβλήματα κρατουμένων και σωφρονιστικών υπάλληλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews