inkomotininews@gmail.com

Ερώτηση Χατζηοσμάν για αναβάθμιση πτυχίων της ΕΠΑΘ

Η Ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης», και σε αυτήν αναφέρει:

«Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησα με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ.  του Συλλόγου Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης - Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) συζητήσαμε αναλυτικά για μία σειρά αιτημάτων που σας έχουν μεταφέρει από κοινού οι δύο Σύλλογοι Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ. (Ν. Ξάνθης και Ν. Ροδόπης-Ν. Έβρου) με στόχο τη στήριξη της μειονοτικής εκπαίδευσης και του κλάδου τους και τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα.

Η μειονοτική εκπαίδευση είναι αναμφισβήτητα ένας τομέας που χρήζει άμεσα μιας σειράς βελτιωτικών παρεμβάσεων.
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε στάση αδιαφορίας και απαξίωσης στα μείζονα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης επιδεινώνει την κατάσταση και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Θεωρώ ότι η επιμόρφωση και κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού των μειονοτικών σχολείων θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο, όπως επίσης και η εξομοίωση των πτυχίων των αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ., καθώς δεν νοείται εν έτει 2014 να υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί διορισμένοι διετούς φοίτησης. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους:
                                    ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν ακόμα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα μειονοτικά σχολεία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου εξετάζουν ένα σχέδιο κάλυψης όλων των κενών θέσεων με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2014-2015;
2. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της μειονοτικής εκπαίδευσης, σκέφτεται να αποτρέψει περαιτέρω συγχωνεύσεις μειονοτικών σχολείων;
3. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για εξομοίωση και αναβάθμιση των πτυχίων 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews