inkomotininews@gmail.com

Οι δάσκαλοι της Ροδόπης κατά της αυτοαξιολόγησης

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή και πορεία σε κεντρικούς δρόμους, πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι στη Ροδόπη, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας...
...Ελλάδας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση.

Η 4η Απριλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης  πρακτικών για την αυτοαξιολόγηση που επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς το Υπουργείο Παιδείας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Ροδόπης Παναγιώτα Βενετοπούλου, σε δήλωσή της, έκανε λόγο για «επιστράτευση»  σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ιστορική στιγμή που έχει να ζήσει ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ελλάδας πάρα πολλά χρόνια». Η ίδια δεν παρέλειψε να επισημάνει και το γεγονός των πρόσφατων απολύσεων εκπαιδευτικών για πρώτη φοράμετά απο μια εκατονταετία.

Εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση του κλάδου στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας , η κ. Βενετοπουλου ανέφερε ότι η επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε νέες γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών.

«Τα δημόσια σχολεία, τα τελευταία χρόνια, βιώνουν μια τραγική κατάσταση ξεκινώντας από την υποχρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες, με την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, τη μείωση των μισθών τους, την κατάργηση των αναπληρωτών, την κατάργηση του ολοημερου σχολείων, των σχολικών φυλάκων» δήλωσε ο Πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι μέσα από την αξιολόγηση διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια δεξαμενή απολύσεων στην εκπαίδευση.


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews