inkomotininews@gmail.com

(PHOTOS) Στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας συμμετείχε το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συμποσίο Φυκολογίας, που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαρτίου στο ΓΕΛ Νέας Περάμου – Καβάλας, έλαβαν μέρος με εργασίες τους δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών...
...με τη συνοδεία των καθηγητών τους κ.κ. Μανώλη Τσιάκο και Γεωργία Γρηγορίου.

Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, η αποστολή παρουσίασε ενώπιον της ειδικής επιτροπής και του ακροατηρίου τις εργασίες της, και ειδικότερα:

- Η Ανδρονίκη Πορτοκάλογλου και ο Γιώργος Σαμπάτζε παρουσίασαν σε ηλεκτρονική μορφή διαφανειών την εργασία με τίτλο «Θαλάσσια φύκη και οι χρήσεις τους»

- Η Ειρήνη Εμμανουηλίδου, ο Δημήτρης Τσιμουρδάγκας, ο Βασίλης Τσαουλιάς και η Χαρά Στίγκα, παρουσίασαν το τέχνημα της ομάδας, μία μακέτα με θέμα «η τομή ενός ελληνικού βυθού με φύκη και λοιπούς ζωντανούς οργανισμούς», αναλύοντας όλα τα στάδια της δημιουργίας της, από την αρχική ιδέα έως την υλοποίηση – κατασκευή της, με απλά υλικά, όπως, χαρτί, άμμο, πλαστελίνη, ειδική κόλλα και πηλό.

Τη δεύτερη μέρα τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων και δημιούργησαν τα δικά τους έργα. Παρουσίασαν φωτογραφίες, και κατασκεύασαν κάδρα και αναμνηστικά είδη με διάφορα είδη φυκιών απ’ όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Φυκολογικής Εταιρείας κ. Χρήστο Κατσαρό, έγινε «Βιωματική και διδακτική προσέγγιση σχετικά με τα είδη των φυκών και τις χρήσεις τους», με επίδειξη νέων τεχνικών μικροσκοπίας, και ακολούθησε εργαστηριακή εξάσκηση των μαθητών με εξέταση δειγμάτων σε μικροσκόπια.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews