inkomotininews@gmail.com

Ως τον Μάρτιο το αργότερο, η εκλογή νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής


Τρισάγιο υπέρ αιωνίας μνήμης και μακαρίας αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού, τελέστηκε σήμερα, στα εννιάμερα από την Κοίμησή του, στον τάφο του αποδημήσαντος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου. 

Της επιμνημόσυνης δέησης, παρουσία του Πρωτοσυγκέλου Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου...
...ιερέων και πιστών, προεξήρχε ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις διαδικασίες εκλογής του νέου Μητροπολίτη, ο κ.κ. Δαμασκηνός εκτίμησε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν «γύρω στον Φεβρουάριο, Μάρτιο το πολύ».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να εξαντληθεί η προθεσμία των έξι μηνών, αφού όπως υπογράμμισε «η περιοχή είναι ευαίσθητη και χρειάζεται τον πνευματικό της πατέρα, τον καθοδηγητή, τον ποιμένα και τον θρησκευτικό της ηγέτη, για να αναπληρώσει τα κενά της πνευματικής ορφάνιας».


Ο κ.κ. Δαμασκηνός, που ως Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως θα έρχεται από το Διδυμότειχο δις εβδομαδιαίως, χαρακτήρισε τον λαό της Κομοτηνής «ευσεβή και ευγενή», και επισήμανε τις «καλύτερες εντυπώσεις» που έχει αποκομίσει «από κλήρο και λαό».















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews