inkomotininews@gmail.com

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ!!! Το κόλπο της μεγάλης πυραμίδας στην Ελλάδα

Το κόλπο της πυραμίδας είναι απλό και γνωστό.

Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής δυσκολίας...
...οι άνθρωποι που βλέπουν τα εισοδήματά τους να χάνονται ή να μειώνονται σημαντικά, επιζητούν το λεγόμενο εύκολο κέρδος.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων μερικοί τομείς, όπως ο τζόγος, ανθίζουν. Παράλληλα, πολλές είναι και οι «ευκαιρίες» που μας κτυπούν την πόρτα και πατούν στην ανάγκη μας να επαναφέρουμε την χαμένη μας καλοπέραση. Μια από αυτές, και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στη βάση «πυραμιδικών» συστημάτων.

Η ιδέα τους είναι πολύ απλή. Δίνεις 280 ευρώ αρχικά και 40 ευρώ κάθε μήνα και η εταιρεία σου δίνει την υπόσχεση ότι θα σταματήσεις να πληρώνεις αν μπορέσεις να πείσεις ακόμη τέσσερις να δώσουν 280 ευρώ μπροστά και 40 ευρώ μηνιαίως.

Μάλιστα, αν βρεις και πείσεις άλλους δύο τότε θα σου δώσει πίσω και τα χρήματά σου, ενώ αν καταφέρεις να πείσεις 60 άτομα να δώσουν 280 ευρώ και 40 ευρώ κάθε μήνα, τότε παίρνεις προαγωγή και… δώρο ένα μηνιάτικο.

Μία λοιπόν από αυτές τις εταιρείες -η οποία εδρεύει στο Ντάλας των ΗΠΑ- έκανε τα τελευταία χρόνια την εμφάνιση της στη χώρα μας συγκεντρώνοντας στους κόλπους της όλο και περισσότερα μέλη, τα οποία στο άκουσμα της «πολυτελής ζωής» που ανοίγεται μπροστά τους, άρχισαν να «κυνηγούν» φίλους και γνωστούς προκειμένου να τους πείσουν να ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρείας-όνειρο.

Τρόπους δηλαδή με τους οποίους να μπορούν να κερδίζουν χρήματα εύκολα και γρήγορα προκειμένου να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ελπίδα πως μπορούμε να επαναφέρουμε σε ατομικό επίπεδο την σχετική ευημερία που ζούσαμε μέχρι πρόσφατα ενυπάρχει στον καθένα μας.

Το… σύστημα
Πώς λειτουργεί όμως η εν λόγω εταιρεία; Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με τα όσααναφέρονται στην ιστοσελίδα της, προσφέρει φτηνές διακοπές και... χρήματα. Το μότο της «έλα κι εσύ και άσε μας να σου δείξουμε πώς να βγάλεις τα προς το ζην... ζώντας». Αυτό που λέει δηλαδή είναι ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει λεφτά.

Με ποιον τρόπο; Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και από μαρτυρίες πολιτών στo zougla.gr, με την εγγραφή του κάποιος, πρέπει να καταβάλει 280 ευρώ.

Ακολούθως, θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα περίπου 40 ευρώ. Στην περίπτωση όμως που γράψει ακόμα τέσσερα μέλη στην εταιρεία, τότε σταματά να πληρώνει μηνιαίες δόσεις.

Επιπλέον, αν γράψει περισσότερα από τέσσερα μέλη, ή αν τα μέλη που έγραψε, φέρουν κι αυτά καινούρια μέλη, τότε ξεκινά να παίρνει μια προμήθεια κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, για κάθε έξι μέλη που εγγράφονται, αυτός που τα πρότεινε παίρνει 100 δολάρια. Δηλαδή, όσο περισσότερα άτομα, τόσο περισσότερα χρήματα.

Τα «ψιλά» γράμματα
Βέβαια, αυτό που δεν λένε οι «κυνηγοί μελών» είναι ότι όποια χρήματα κερδίσει κανείς, τα παίρνει από αυτόν που στρατολογεί και όχι από την εταιρεία. Γι' αυτό άλλωστε κατά την εγγραφή, ο ενδιαφερόμενος υπογράφει ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που θα κερδίζει το μήνα.

Από τα στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι από τον κάθε ένα που δέχεται να γίνει μέλος, ο μόνος που ωφελείται είναι τελικά η ίδια η επιχείρηση, καθώς μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό που βρίσκεται στην κορυφή κερδίζει πραγματικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι κερδίζουν ελάχιστα ή καθόλου.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Κάποιος καταβάλλει 280 ευρώ και 40 ευρώ το μήνα. Βρίσκει 4x280 = 1.120 ευρώ για να μην πληρώνει 40 ευρώ κάθε μήνα. Εν συνεχεία βρίσκει 6x280 = 1.680 ευρώ για να πάρει πίσω τα πρώτα 280. Έπειτα για κάθε 280 ευρώ που βρίσκει, κερδίζει 20? και. αν καταφέρει να φέρει στην εταιρεία 60x280 = 16.800 ευρώ θα πάρει 60x20 = 1200 ευρώ!

Τώρα, αν κάποια από τα μέλη τα οποία βρίσκονται κάτω από αυτόν που τα πρότεινε προς εγγραφή, αποχωρήσει και χαλάσει ο κύκλος των τεσσάρων ατόμων, τότε η μηνιαία συνδρομή ξανακάνει την εμφάνισή της μέχρι ο «κύκλος» να ξανακλείσε. Μέχρι δηλαδή να βρεθεί καινούργιο μέλος.

Μόνο το 0,09% βγάζει χρήματα
Άκρως αποκαλυπτικό είναι ένα διάγραμμα της ίδιας της εταιρείας (!) που συμπεριλαμβάνεται στο έγγραφο κοινοποίησης των εισοδημάτων της. Από αυτό προκύπτει ότι μόνο το 0,09% των μελών της κερδίζει χρήματα, το 21,6% βγάζει ποσά μικρότερα του βασικού μισθού και το 78,31% δεν βγάζει τίποτα!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι -κατά μέσο όρο- αν κάποιος θέλει (για να είναι μέσα στο 0,09%) να βγάλει χρήματα, θα πρέπει να στρατολογήσει πάνω από 1.000 μέλη.

Σεμινάρια από χρυσάφι
Επιπλέον, ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και στα σεμινάρια τα οποία κατά καιρούς διοργανώνει η επιχείρηση, προκειμένου να μάθει στα μέλη της τα «μυστικά του επαγγέλματος».

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προκειμένου κάποιος να λάβει συμμετοχή, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία ενός 20χρονου, πρώην μέλους της επιχείρησης, ο οποίος, νιώθοντας εξαπατημένος, απευθύνθηκε σε δικηγόρο ζητώντας νομική συμπαράσταση.

«Είχα πάει εγώ και η παρέα μου σε μία παρουσίαση που μας είχε καλέσει ο κολλητός μου για να δούμε "κάτι τέλειο". Πέσαμε λοιπόν πάνω στην παρουσίαση της εταιρείας. Στην αρχή, με αυτά που σου υπόσχονται για ταξίδια και για το ότι θα δουλεύεις με την παρέα σου και θα βγάζετε λεφτά και θα είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, ενθουσιάζεσαι. Μετά όμως άρχισαν οι απαιτήσεις: Πρώτον, να πληρώσεις την εγγραφή, δεύτερον, να ανοίξεις λογαριασμό με ένα ποσό ως εγγύηση για τη συμμετοχή σε διάφορα events της εταιρείας, τα οποία πληρώνεις επειδή υποτίθεται ότι διδάσκεσαι. Και τρίτον, άρχισαν οι αφόρητες πιέσεις να φέρνεις άτομα για να εγγράφονται "κάτω" από σένα. Και αφού έγινε κι αυτό, έπρεπε να τους πείσεις να κάνουν κι εκείνοι τα ίδια. Όσο για ταξίδια, σχεδόν κανείς δεν πάει. Πας συνήθως σε κάποιο ταξίδι συνδυασμένο με training στο οποίο δίνεις 600-1400 ευρώ συνολικά για να μάθεις πως πρέπει να χειρίζεσαι τα υποψήφια θύματά και πως θα τους κάνεις πλύση εγκεφάλου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικές καταγγελίες όμως υπάρχουν και σε γνωστά site του εξωτερικού, όπως στην ιστοσελίδα παραπόνων www.complaintsboard.com. Εκεί, ένας από τους αναγνώστες, μεταξύ άλλων, αναφέρει « Αν και η εταιρεία δεν είναι παράνομη, λειτουργεί με το σύστημα Πυραμίδα. Πληρώνετε με μετρητά για την πρόσληψη, και τα παίρνετε πίσω από τα μετρητά των μελών σας. Κάποιος πρέπει να χάσει τα χρήματα για να μπορείτε να πληρωθείτε. (...) Κρατήστε τα πορτοφόλια σας κλειστά».

«Όποιος δεν δουλεύει, δεν αμείβεται»
Ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι καθ' όλα νόμιμη προσθέτοντας ότι το σύστημα το οποίο ακολουθεί δεν είναι πυραμιδικό αλλά δικτυακό.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν υπόσχεται σε κανένα μέλος ότι πρόκειται να βγάλει χρήματα, καθώς αυτό έγκειται στην ικανότητα του καθενός να προσελκύει νέα μέλη. «Αν δεν δουλέψεις, δεν θα πληρωθείς» ήταν χαρακτηριστικά η έκφραση που χρησιμοποίησε.

πηγή: Zougla.gr


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΕΤΑΖΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ,ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ.ΜΙΑ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανθιζει στην Κομοτηνη η πυραμιδα(worldventures).Σου κλεινουν, υποτιθεμενοι φιλοι,τηλεφωνικο ραντεβου λεγοντας οτι πρεπει να εισαι σε καποιο συγκεκριμενο καφε της πολης.Δε σου ανακοινωνουν το λογο,για να πας εκει και να σε πεισουν με την παρουσιαση.Εκει ο ενας επαινει τον αλλο για την εργατικοτητα του και χειροκροτιουνται μεταξυ τους,σαν να εκαναν κατι πολυ σπουδαιο.Αφου σου δειχνουν σλαιτς απο ταξιδιωτικους προορισμους, οπως καλη ωρα το Μαιαμι, μπαινουν και στο ψητο.Ποιο ειναι αυτο;Τα χρηματα που πρεπει να καταβαλλεις προκειμενου να πλουτισεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ παιδια,μας κοροιδευουν.
Nα ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ μην ειστε τα επομενα θυματα τους.

Unknown είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ...ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ??? ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΕΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

παρακαλειται ο αρθρογραφος να υπογραψει το κειμενο με το πληρες ονοματεπωνυμο του, και να κατονομασει την εταιρια.

Ανώνυμος είπε...

τα ιδια γραψανε στη κυπρο πριν 3 χρονια για να φοβισουν τον κοσμο...τα καταφεραν! φυγανε...αλλα οταν το θεμα ψαχτηκε και διαπιστωσαν οτι ειναι μια εταιρια κολοσσος που θα εξαπλωθει σε ολο τον κοσμο οπως τωρα κανουν εταιριες δικτυακου μαρκετινγκ (avon, amway, LR) τοτε δεν βγηκαν να ζητησουν συγνωμη οι δημοσιογραφοι του κωλου!! γιατι κανεις δεν εχει τα κακαλα να κατονομασει την εταιρια και να καταγγειλει απατη! απλα γιατι μετα θα η νομικη ομαδα της εταιριας θα πραξει τα προβλεπομενα και θα πεσουν ασφαλιστικα μετρα για δυσφημιση! αντε να σας δω ξερολες ελληναρες...ποιος θα το κανει?

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι οτι όσοι εγκλωβιστήκατε στην Πυραμίδα , αναγκαστικά την υπερασπίζεστε... Η Ιστορία επαναλαμβανετε, καθε 8-10 χρόνια μια νέα πυραμίδα με διαφορετικο περιτύλιγμα..Επαναληψη στη γεωμετρική πρόοδο των μαθηματικών μας κανουν...

Ανώνυμος είπε...

copy-paste το ιδιο δημοσιευμα σε πολλα μπλογκ...αλλα πουθενα δεν αναφερεται το ονομα του συντακτη και το ονομα της εταιριας "απατη"...
Φυσικα ποτέ δε θα εμφανιστουν αυτα τα στοιχεια γιατι μετα θα εχουμε τρεχαματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως φαίνεται από τα σχόλια ποιοι είναι αυτοί που αγωνιούν καθημερινά μη χάσουν και άλλους από την πυραμίδα τους και απεγνωσμένα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα :)

Ανώνυμος είπε...

Απορώ ποια πραγματικότητα και ποια πυραμίδα είναι πιο σκληρή...αυτή του δικτιακού μάρκετινγκ (γιατί έτσι ονομάζεται ο τρόπος λειτουργίας πολλών εταιριών) ή αυτή η πραγματικότητα του Σαμαρά, του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ?

Καραλιας Κώστας είπε...

1ον ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η Lamprini Milia
2ον ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
3ον ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ
4ον ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΈΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΡΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ , ΜΕ ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΟ ΣΤΥΛ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.. ΑΜ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ...
ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ 3ος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΤΩΡΑ ΑΡΓΗΣΑ... ΧΕΧΕΧΕ....ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΛΕΦΤΑ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ...!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

MPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΤΗ είναι παιδιά μην τους ακούτε, όποιος μπήκε την πάτησε οι πρώτοι βέβαια τα αρπάζουν .

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ! ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ MARKETING ΟΝΤΩΣ.. ΕΔΩ ΚΑΘΑΡΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΔΩ... ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ή ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ 300 ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΝΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ 60-70-90-2000 ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΤΣΗ Ή ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΓΤ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΤΑΖΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΣΥΧΗ.. ΤΟΥΜΠΕΚΙΑΣΤΕ.! ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΣΚΑΤΙΑΡΗ ΒΛΑΚΑ! ΟΧΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.. ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΤ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΔΕ ΤΗ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ! ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΖΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΤ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΠΤ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ

Τουλκίδης Δήμος είπε...

Θα το προσπερνούσα, γιατί δίνοντας comments σε τέτοια άρθρα τα ανεβάζω στις δικτυακές αναζητήσεις, αλλά ανώνυμα και ψευδή άρθρα σε blogspotάκια του συρμού, είναι αυτά που μας έχουν καταστρέψει ως εκδότες, επιχειρηματίες και κοινωνία. Και στο κάτω κάτω δυσφημίζει την εταιρία μου! Τουλάχιστον ας υπάρχει αντίλογος.
Είμαι συνεργάτης της εν λόγω εταιρίας. Καινούργιος. Θα έμπαινα και μόνο ως πελάτης γιατί το προϊόν τους τα σπάει, αλλά επειδή είμαι φύσει επιχειρηματίας, ένα προϊόν που τα σπάει ήθελα και να το πουλήσω. Για την ώρα το πούλησα σε 4 και έκανα και 2 συνεργάτες. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τα λεφτά μου πίσω και συνεχίζω.
Ας περάσουμε τώρα στην ουσία:
1. Το δικτυακό μάρκετινγκ δουλεύει! Τέλος. Ως προς αυτό απλώς δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση. Δικτυακό μάρκετινγκ (ΔΜ) ή αν θέλετε «απευθείας πωλήσεις» χρησιμοποιούν χιλιάδες εταιρίες ανά τον κόσμο. Τι σημαίνει ΔΜ. Αντί να δώσω στον Ρονάλντο 50.000.000€ να λουστεί με το προϊόν μου σε διαφήμιση, για να πάμε μετά όλα τα γίδια και να πάρουμε Ultrex –λες και μας αρέσουν τα μαλλιά του Ronaldo…-, δημιουργώ ένα δίκτυο πωλητών και δίνω τα 50.000.000 σε αυτούς και πηγαίνουν το προϊόν μου στόμα στόμα. Γίνονται λοιπόν αυτοί οι εκπρόσωποί μου και όχι ο Ρονάλντο. Η amway -μια που το είδα- να αναφέρεται λειτουργεί 50 σχεδόν χρόνια με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.
2. Multi-Level-Marketing (MLM). οι διαβόητες «πυραμίδες». ΚΑΙ αυτές δουλεύουν. Τέλος. Το αποδεικνύουν τα μαθηματικά. Τι θα πει MLM; θα πει ότι δεν κερδίζω μόνο από τις δικές μου πωλήσεις, αλλά και δημιουργώντας και δικό μου δίκτυο πωλητών κερδίζω και από τις πωλήσεις τους.
3. Τέλος η όποια εταιρία χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους πώλησης φυσικά βγάζει χρήματα και από τις πωλήσεις των προϊόντων της.
Τα παραπάνω είναι οικονομικά μοντέλα πωλήσεων και διδάσκονται σε πανεπιστήμια.
(συνεχίζει...)

Τουλκίδης Δήμος είπε...

Και περνάω στις παρατηρήσεις επί του ανώνυμου αυτού άρθρου, διότι ως γνωστόν η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια…
Λοιπόν.
1. Ξεκινάω από το πιο ανόητο σχόλιο που έχω διαβάσει ποτέ! «κάποιος πρέπει να χάσει τα λεφτά του για να πληρωθείτε» !!! ΧΑΧΑΧΑ. Ξέρεις εσύ κανένα άλλο είδος πώλησης; Για να πληρώνεται κανείς χρήματα, κάποιος άλλος τα δίνει; Δηλαδή πως αλλιώς!!!??!
2. "Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προκειμένου κάποιος να λάβει συμμετοχή, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.» ΨΕΜΑ Τα Ελληνικά σεμινάρια τις συγκεκριμένης εταιρίας κοστίζουν περίπου 10-15€. Τα παγκόσμια κοστίζουν έως και 300€. ΔΕΝ σε υποχρεώνει κανείς να πας ούτε χάνεις κάτι από το στάτους σου στην εταιρία. Εκπαιδεύσεις είναι. Αν θες να γίνεις καλύτερος πας. Αν ήδη θεωρείς πως είσαι καλός ή απλά βαριέσαι τότε συνεχίζεις όπως εσύ νομίζεις.
3. «…ενώ αν καταφέρεις να πείσεις 60 άτομα να δώσουν 280 ευρώ και 40 ευρώ κάθε μήνα, τότε παίρνεις προαγωγή και… δώρο ένα μηνιάτικο.» ΨΕΜΑ. Δε χρειάζεται να βρεις εσύ τα 60 άτομα μόνος. Αρκεί να έρθουν στο δέντρο πωλητών σου. Είπαμε. MLM.
4. Το σχήμα πυραμίδας και το διάγραμμα εσόδων (το οποίο όμως ΔΕΝ υπάρχει στην εταιρία και δε ξέρω από πού αλλού το βρήκες) μπορεί και να είναι και μέσα στη πραγματικότητα ως ένα σημείο: ΑΠΛΟ: Όσο πιο ψηλά στην πυραμίδα τόσο μεγαλύτερα τα εισοδήματα. Το 0,09% που αναφέρεις ΔΕ θες να ξέρεις τι εισόδημα βγάζει γιατί θα βάλεις τα κλάματα. Από εκεί και μετά όμως έχω πολλά και συγκεκριμένα παραδείγματα ανθρώπων και φίλων που συμπληρώνουν εισόδημα ή ζουν από αυτό καλά ή και πολύ καλά.
5. Βεβαίως υπάρχουν πολλά μέλη που δεν έχουν βγάλει λεφτά. Ε και; Ποιος εγγυάται ότι ντε και καλά θα βγάλεις λεφτά; Κανείς δε λέει κάτι τέτοιο. Δουλειά είναι . Ταξιδιωτικό γραφείο ουσιαστικά. Δουλεύεις πληρώνεσαι δε δουλεύεις δε πληρώνεσαι. Ξέρεται λίγους που επένδυσαν σε ατομικές επιχειρήσεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δε τα πήραν καν πίσω και τώρα τους τρέχουν οι τράπεζες;. Και συζητάμε για 280€ και ~35€/μήνα; (από τον επόμενο μήνα γιατί στα 360$ συμπεριλαμβάνονται οι συνδρομές του πρώτου μήνα). Αλλο κόστος ΔΕΝ υπάρχει. Και μάλιστα τα 190 αλλά και τα 30€/μήνα μετρούν ως «εταιρικά δολάρια» για να ταξιδέψετε όποτε θέλετε χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της εν λόγω συνεργαζόμενης εταιρίας...! Άρα ουσιαστικά γίνεστε πελάτης και αγοράζεται ένα ταξιδάκι. Ούτε αυτό σας αρέσει; Ε μην γραφτείτε!
6. Επίσης μια που ανέφερα τα παραπάνω να πω και ως προς τα λεφτά που βγάζει η εταιρία (και μπράβο της για την ιδέα). Το προϊόν της εταιρίας δεν αλλάζει καν τον τρόπο που ζεις και αγοράζεις. Δεν είναι πώληση συγκεκριμένων προϊόντων. Είδη υγιεινής, ταπερ, καφέδες, ρούχα, που πρέπει να παίρνεις μόνο αυτά. Κρατήσεις διακοπών είναι! Όπως και να κλείσεις το ταξίδι, με old fashion πρακτορείο, με booking.com, airtickets.gr κ.α. στο συγκεκριμένο μέρος θα πας. Δεν υπάρχει δεύτερη Μύκονος ή Ρώμη ή Πράγα. Συνεπώς η εταιρία κερδίζει πελάτες που ταξιδεύουν με την συνεργαζόμενη εταιρία κρατήσεων /ταξιδιωτική επιχείρηση. Δεν βγάζει ΜΑΓΙΚΑ τα λεφτά της. Απλώς εγγυάται χαμηλότερες τιμές λόγω του μοντέλου ανάπτυξής της (συνδρομές μελών)!
7. Έβδομο και τελευταίο: ο τίτλος λέει «ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ!!!». ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ!!! Μη το αφήσετε χωρίς να το δείτε! Είναι ένα καταπληκτικό ταξιδιωτικό προϊόν. Επίσης όμως, μη παρασυρθείτε. Ναι κάποιοι έχουν βγάλει ψωμί από δικτυακό μάρκετινγκ και κάποιοι παντεσπάνι. Άλλοι πάλι απλώς δεν έβγαλαν τίποτα. Άλλοι ξόδεψαν 200-300€ πήγαν και ένα ταξίδι και έφυγαν και από τη συνδρομή. ΟΚ. Ελέγξτε το! Όχι βέβαια σε τέτοια ασυνάρτητα άρθρα. Βρείτε κάποιον στην πόλη σας ή και δικτυακά (αυτό είναι άλλωστε το μέλλον) και μάθετε λεπτομέρειες. Μη μπείτε χύμα. Μη βάλετε φίλους και κολλητούς μέσα έτσι για χαβαλέ. Δείτε το με καθαρό μυαλό. Μπορεί απλά να σας αρέσει μόνο το πακέτο των ταξιδιών. Μπορεί να μην σας ταιριάζουν οι πωλήσεις. ΟΚ. Πάρτε τους φίλους και πηγαίνετε ταξίδια.
Άλλοι όμως μπορεί να ανακαλύψετε πως έχετε την ικανότητα να πουλήσετε παγωτό σε Εσκιμώους. Γιατί να μη δοκιμάσετε μια επιχείρηση με αρχικό budget 280€…;

Ανώνυμος είπε...

Ελατε γιδια,ελατε κι εσεις στην πυραμιδα ΧΑΧΑΧΑ!!Ελατε να χασετε τα λεφτα σας.ΜΠΕΕΕΕΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Δήμος Τουλκίδης παραπάνω.
Ωραίοι και οι Ανώνυμοι όμως…γιατί άποψη η μία, άποψη και η άλλη – έστω και ανώνυμη – και οι δύο προέρχονται από νοήμονες ανθρώπους. Δεν είναι δικαστήριο εδώ μέσα κυρίες και κύριοι για να σας αναγκάζουν να δηλώνετε στοιχεία.. όπως και να χει…
Στο θέμα μας. Δεν έχω συμμετάσχει στο παρελθόν, αλλά εδώ στην Αθήνα καταλαβαίνετε… γίνεται χαμός – καφέδες με γανόδερμα, ταξίδια, προϊόντα καθαρισμού, καλλυντικά κλπ.
Δικτυακό marketing, πυραμίδες, αλυσίδες κλπ. Μοντέλα marketing είναι όλα…και σαν δομή δεν είναι παράνομα. Αν κάτι είναι παράνομο αυτό μπορεί να είναι μόνο η εταιρία που το προωθεί.

Το ζήτημα όμως φίλοι μου είναι το εξής… Η εταιρία προωθεί και επενδύει σε αυτή την εξάπλωση της ανθρώπινης αλυσίδας καταναλωτών. Θεμιτό και είμαι ΟΚ με αυτό. Όμως, είναι διαφορετικό να είσαι στέλεχος της εταιρίας και να προωθείς-διαφημίζεις-πουλάς τα προιόντα και διαφορετικό ένας απλός καταναλωτής που στο βωμό του εύκολου χρήματος θα «παραμυθιαστείς» και θα «παραμυθιάσεις» και άλλους για εύκολο και γρήγορο χρήμα. Έτσι την πατάνε οι περισσότεροι, γιατί σε κάνουν να πιστεύεις – αφού είναι συνήθως γνωστοί και τους εμπιστεύεσαι – ότι χωρίς να κοπιάσεις θα βγάλεις παραδάκι!

Δεν είναι έτσι. Θέλει τρέξιμο, παρουσιάσεις, κόστος σε χρήμα και σε χρόνο, για να καταφέρεις πρώτα να πείσεις τον κόσμο και έπειτα να το πουλήσεις. Και ακόμη, να βρεις και άλλους σαν εσένα, να κάνουν και αυτοί το ίδιο, όπως και οι άλλοι το ίδιο κλπ κλπ κλπ…

Γιατί κύριε Τουλκίδη ξέρετε ότι το σύστημα είναι δυαδικής ανάπτυξης, δηλαδή πρέπει το δίκτυό σου να αναπτύσσεται ισοσκελισμένα για να απολαμβάνεις και εσύ τις προμήθειες στο μέγιστο βαθμό…

Τεσπα…καλή συνέχεια σε όλους και φιλιά από Αθήνα!

michalis είπε...

για κάθε έναν που θα μου βρείτε που έβγαλε λεφτά από αυτή την πυραμίδα, θα σας βρω άλλους 1,000 που έχασαν και λεφτά και φίλους

Ανώνυμος είπε...

εγω παντος πειστικα....που υπογραφω?

Ανώνυμος είπε...

http://www.businessforhome.org/2014/02/worldventures-closed-down-in-norway-as-pyramid-game/

https://lottstift.no/blog/2014/02/24/lotteritilsynet-vil-stoppe-ulovleg-pyramide/

Dimo toulkidi καλα τα λες αλλα η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Κλεισε τα ματια και πες πως δεν εγινε αυτο,Ωραια τα λετε για τα ταξιδια για πες μου ομως,Αυτο το αναφερεται γιατι κανενα μελος σας δεν το ξερει και αμφιβαλλω αν το ξερεις και συ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews