inkomotininews@gmail.com

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου με 22 θέματα στην ημερήσια διατάξη προς συζήτηση.


Από τα σημαντικότερα θέματα,η διάλυση της σύμβασης του έργου "Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου Τσανακλείου", η έγκριση τεχνικού δελτίου του έργου για την αξιοποίηση - ανακαίνιση του κτιρίου Νέστωρος Τσανακλή, η έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ.Π.Θ. και του Δήμου Κομοτηνής σχετικά με τη χρήση του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου από τους δημότες με ταυτόχρονη χρηματοδότηση από τον Δήμο εξαιτίας του υψηλού κόστους θέρμανσης του δημοτικού κολυμβητηρίου, και η έγκριση ή μη του σχεδίου της κανονιστικής απόφασης επί των αδειών χρήσης και λειτουργίας  μουσικής των καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Στα θέματα που τέθηκε προ ημερησίας διατάξεως, ο Δήμαρχος Γ. Πετρίδης ανέφερε σχετικά με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ότι "μία από τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου είναι και οι διατάξεις για τη διαθεσιμότητα. Ευτυχώς στο Δήμο Κομοτηνής δεν υπάρχει μερίδα εργαζομένων που να υπάγεται στο κομμάτι των διατάξεων έτσι ώστε να υπαχθεί σε διαθεσιμότητα".


Για το ίδιο θέμα ο κ. Δαπέργολας είπε ότι "πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συνταχθεί με τους εργαζόμενους και να προχωρήσει σε απόφαση ενάντια στη πολιτική του μνημονίου", ο κ. Ναλμπάντης ζήτησε "στήριξη για τους εργαζόμενους", τόνισε πως δεν δέχεται την απομάκρυνσή τους από τις υπηρεσίες τους, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.
 "ΤΣΑΝΑΚΛΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ"
Εχει δοθεί πλέον στο Δήμο η παραχώρηση της χρήσης για 20 χρόνια της Τσανακλείου.Η χρήση της Τσανακλείου ως ιστορικό δημαρχείο δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί δεν ήταν ποτέ δημαρχείο και γιατί ο ΟΣΚ έχει το δικαίωμα να παραχωρεί κτίρια μόνο για σκοπούς παρεμφερείς με την αποστολή του,δηλαδή για την παιδεία και τον πολιτισμό.Εχει λήξει πλέον η σύμβαση με τον εργολάβο για ένα κομμάτι παρεμβάσεων στη Τσανάκλειο για να μπορέσει να προχωρήσει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 

Σχετικά με την πρόταση της υπηρεσίας του δήμου ως προς τη χρήση του κτιρίου η κ.Κοσμίδου ανέφερε:
Στο ισόγειο να λειτουργήσει δημοτική βιβλιοθήκη ,αναβαθμιζόμενη ως αποκεντρομένος κόμβος της Εθνικής Βιβλιοθήκης,στη κεντρική σάλα θα υπάρχει ιστορική αναδρομή από την ανεγερση έως και τη χρήση από το ΔΠΘ.Ο πρώτος όροφος να δοθεί στη τοπική αυτοδιοίκηση  με σταθερή έκθεση ,αντίγραφα και μακέτες της Ευρώπης από τη Μάγχη έως τον Εύξεινο Πόντο,με εικονική περιήγηση στις αντίστοισες πόλεις.Στο δεύτερο όροφο θα φιλοξενηθεί το ανοιχτό πανεπιστήμιο και δράσεις του Δήμου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τη δία βίου μάθηση.Το καλοκαίρι στον αύλιο χώρο θα λειτουργήσει ένα διαδυκτιακό ή παραδοσιακό αναγνωστήριο με μικρό κυλικείο.
Η κ.Φελίνα Καζάκου πρότεινε να δημιουργηθεί χώρος προβολής τρισδιάστατων εικόνων ,από τα μουσεία από ιστορικά μνημεία της περιοχής,έτσι ώστε να το επισκέπτοντι οι μικροί μαθητές,φοιτητές και τουρίστες.

Οκ.Μέτιος πρότεινε τη δημιουργία internet καφέ ή κάποιας άλλης δραστηριότητας  με εμπορική χρήση έτσι ώστε να υπάρχουν έσοδα.

Γιώργος Πετρίδης: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΙΣΙΝΑ  
Oι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την λειτουργία του Δημοτικού κολυμβητηρίου αφού το κόστος θέρμανσης είναι δυσβάστακτο.Ο Δήμος  με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες μπορούσε να λειτουργήσει μόνο τη μικρή πισίνα ,που δεν καλύπτει όμως τις ανάγκες των συλλόγων και των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.Ετσι υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΔΠΘ,ώστε να μπορούν οι συνδημότες να χρησιμοποιούν τις πανεπιστημιακές πισίνες.Θα καταβληθεί το ποσό των 60.000 ευρώ σημειώνοντας ότι το ποσό αυτό είναι μικρότερο από αυτό που χρειάζεται για τη θέρμανση της μικρής πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Ο κ.Πετρίδης είπε ότι δεν πιστεύει να λυθεί ως διά μαγείας το πρόβλημα με την ηχορύπανση.Θα υπάρχουν κανόνες γιά όποιον ζητάει άδεια παράτασης.Η ηχομόνωση γίνεται υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα  ώστε να μην ενοχλούν,με προθεσμία υλοποίησης την 31/5/13.
Για τις καινούργιες άδειες μετά την 31/5 θα πρέπει οι φάκελοι που θα υποβληθούν να περιέχουν και όλα όσα προαπαιτούνται από τα δελτία ελέγχου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews