inkomotininews@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Επικίνδυνη για τη Θράκη η Χρυσή Αυγή»


«Τζάμπα μάγκες οι Χρυσαυγίτες»

Σφοδρή επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κατά της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παραμονή των εγκαινίων του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Χαρακτηρίζοντας «τζάμπα μάγκες» τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και τα τοπικά μέλη της «που πραγματοποιούν ως τάγματα εφόδου μηχανοκίνητες επιδρομές...
...σε μειονοτικά χωριά της Ροδόπης», οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «πονηρές μέρες» και τόνισαν: «Στην πραγματικότητα δεν είναι αντισυστημική δύναμη αλλά το μακρύ χέρι του συστήματος. Είναι η άλλη, η σκοτεινή όψη του ίδιου νομίσματος, του συστήματος. Είναι νεοναζί που προσπαθούν να πείσουν ότι είναι πιο πατριώτες, πιο Έλληνες, πιο άνθρωποι».

Υποστηρίζοντας δε ότι «ειδικά για τη Θράκη είναι πολιτικά επικίνδυνοι» και πως «έρχονται να σπείρουν το μίσος και να ενισχύσουν τον διχασμό», απηύθυναν κάλεσμα αναχαίτισης των «πρακτικών ναζιστικής έμπνευσης και του φασισμού», επισημαίνοντας: «Απευθυνόμαστε στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις. Η κοινωνία δεν αντέχει νέους διχασμούς και διαιρέσεις. Να ορθώσουμε κοινό τοίχος αντιφασισμού».

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισαν ότι ήδη έχουν καταθέσει πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο – την οποία αναμένουν από τον Πρόεδρο του Σώματος να φέρει προς ψήφιση – και διαμήνυσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν προσεχώς και άλλες σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

«Ο πολιτικός μας ρόλος μας είναι να αποκαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα, προκειμένου να αφυπνίσουμε και να προειδοποιήσουμε την κοινωνία και τη νόμιμη Πολιτεία», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά, και απαντώντας σε ερωτήσεις για τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, επέρριψαν ευθύνες «σε εκείνους που επέβαλαν στον λαό τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα και τον έφεραν σε απόγνωση έφεραν τον λαό στην απόγνωση»

Τέλος, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, και τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα της ΝΔ, ευνοούν τη Χρυσή Αυγή», σημείωσαν ότι «η Αριστερά είναι ο κίνδυνος για το σύστημα, αυτή φοβούνται».

Θυμίζουμε πως η Χρυσή Αυγή εγκαινιάζει τα γραφεία της σε Ξάνθη και Κομοτηνή σήμερα (8/12) στη 1 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα, αντιστοίχως, και στην Αλεξανδρούπολη αύριο (Κυριακή 9/12) στη 1 το μεσημέρι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews