inkomotininews@gmail.com

Ευρ. Στυλιανίδης: «Οι θυσίες μας φέρνουν αποτελέσματα. Φαίνεται ελπίδα στον ορίζοντα».


- Ο Υπ.Εσ. διεκδικεί από το Υπουργείο Οικονομικών έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ για την απρόσκοπτη θερμαντική επάρκεια όλων των σχολείων.

- Σε περιοδεία του σε Καστοριά και Κιλκίς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ελληνικός Βορράς ορμητήριο για την οικονομία και την εθνική μας πολιτική».

Επίσκεψη στον νομό Καστοριάς πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αρχικά είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα του νομού με τους Δημάρχους Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, Νεστορίου  Χρήστο Γκοσλιόπουλο και Ορέστιδος Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, καθώς και το προεδρείο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, ειδικότερα της λαθροϋλοτομίας και της ελλιπούς φύλαξης των συνόρων. Παράλληλα, ανακοίνωσε την εκταμίευση 20 εκ. ευρώ για τη θέρμανση και συντήρηση όλων των σχολείων της χώρας, και 5 εκ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης στοχευμένα για τη θέρμανση των σχολείων της Βορείου Ελλάδος καθώς και ορεινών και απομονωμένων περιοχών. Επίσης, ενημέρωσε, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διεκδικεί έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να βγει χωρίς προβλήματα ο χειμώνας για τις ορεινές περιοχές και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.


Κατόπιν ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, Αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και περιφερειακούς και αυτοδιοικητικούς συμβούλους της περιοχής.
Κατά την παρουσία του στην πόλη, ο κ. Στυλιανίδης παραβρέθηκε και στην κοπή πίτας του Σωματείου Προέδρων και Εκπροσώπων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Καστοριάς.

Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά μέσα, και με την κεντρική πολιτική ομιλία στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, όπου παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής, στελέχη και πλήθος κόσμου.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενισχύοντας το φρόνημα των ακριτών περιέγραψε την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά για αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, προώθηση των μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση της ανασυγκρότησης, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της Ελλάδας, και τόνισε ιδιαιτέρως τη δοκιμασία που βιώνει σήμερα η κοινωνία από τη σφοδρή οικονομική κρίση. Επισήμανε όμως με πίστη ότι: «Οι Έλληνες θα τα καταφέρουν όπως το έκαναν και στο παρελθόν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να κερδίσουν τον παγκόσμιο θαυμασμό. Δουλεύουμε εντατικά γι' αυτό χωρίς να έχουμε σταματήσει ούτε μια μέρα. Προσπαθούμε να στεκόμαστε δίπλα στην κάθε οικογένεια που σήμερα δοκιμάζεται για να την κρατήσουμε όρθια. Ιδιαίτερα εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, στη Δυτική Μακεδονία και στην πατρίδα μου τη Θράκη που έχουν πληγεί τα μέγιστα από την ανεργία των νέων ανθρώπων. Έχουμε ακόμα δυσκολίες να ξεπεράσουμε και ανηφόρα να ανεβούμε. Τώρα όμως φαίνεται η ελπίδα στον ορίζοντα. Οι θυσίες μας φέρνουν αποτελέσματα. Στο τέλος της χρονιάς που ξεκίνησε τοποθετείται η έναρξη της ανάκαμψης και της διάχυσης των θετικών αποτελεσμάτων στην κοινωνία. Γι' αυτό, δεν σταματούμε την προσπάθεια, συνεχίζουμε, επιμένουμε και θα τα καταφέρουμε».

Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης, σε μια συμβολική κίνηση, επισκέφθηκε και προσκύνησε μαζί με τον Μητροπολίτη Καστορίας το μνημείο του Παύλου Μελά αποδίδοντας τιμή στους διαχρονικούς Μακεδόνες μαχητές της ελευθερίας.

Στο Κιλκίς ο Υπουργός βρέθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα, στο Πολύκαστρο, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τα προβλήματα της περιοχής, ιδιαίτερα στον τομέα της φύλαξης των συνόρων. Μαζί με τον Βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά επιθεώρησε το συνοριακό σταθμό Δοϊράνης, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους και να ακούσει τα προβλήματά τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους.
Στο Δημαρχείο της πόλης, τον Υπουργό Εσωτερικών υποδέχθηκε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, Περικλής Κολότσιος και ακολούθησε συνεργασία με όλους τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους.

Στο έντονο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων που απασχολεί το σύνολο των περιοχών της Βορείου Ελλάδος, υπήρξε άμεση ανταπόκριση μια που με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού εκταμιεύτηκαν 20 εκ. ευρώ τακτικής επιχορήγησης και 5 εκ. στοχευμένες επιχορηγήσεις στους οικισμούς με χαμηλές θερμοκρασίες.
Η περιοδεία του Υπουργού Εσωτερικών ολοκληρώθηκε με ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς, όπου συμμετείχε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, το σύνολο των Δημάρχων, αυτοδιοικητικοί της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, «η κυβέρνηση 6 μήνες δούλεψε σκληρά για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, την τήρηση παλαιών και νέων δεσμεύσεων και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Τώρα όμως βγαίνουμε μπροστά, ενημερώνουμε την κοινωνία, στηρίζουμε αυτούς που δοκιμάζονται και διαμορφώνουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία που θα επισπεύσει την επιστροφή στην ανάπτυξη. Σε αυτό το στόχο, είναι σημαντικός ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η ακριτική Ελλάδα και ειδικότερα, ο ελληνικός Βορράς, η Μακεδονία και η Θράκη, που μπορούν να αποτελέσουν το ορμητήριο εξωστρέφειας τόσο για την οικονομία όσο και για την εθνική μας πολιτική».









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews