inkomotininews@gmail.com

Επιμορφωτική Εκδήλωση με τα κυπριακά ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη

Ανοιχτή Επιμορφωτική Εκδήλωση των Φιλολόγων Ν. Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 και ώρα 18.00 μμ. Εισηγητής της εκδήλωσης είναι ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης, κος. Δημήτριος Βλάχος, και θέμα: «Ποίηση και πολιτική: τα κυπριακά ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη»

Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στα πλαίσια επιμόρφωσης των Φιλολόγων του Νομού Ροδόπης και της ανάπτυξης δημιουργικών σχέσεων του σχολείου με το κοινωνικό του περιβάλλον και οργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.
Το «Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ΄» (1955) αποτελεί μια πραγματική σπουδή στην ποιητική ολοκλήρωση, την πολιτική ωριμότητα και την ιστορική αυτοσυνειδησία του Έλληνα ποιητή. Εμπνευσμένη αυτή η ποιητική συλλογή από την Κύπρο τα δύσκολα χρόνια του αγώνα για την πολιτική της χειραφέτηση αποκρυσταλλώνει τον τρόπο που ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης κατανοεί την Πολιτική και την Ιστορία και τις μετουσιώνει σε Ποίηση.
Σε εποχές όπου η πολιτική ρητορεία πλεονάζει, η στοχαστική ποίηση του Γιώργου Σεφέρη λειτουργεί παραδειγματικά, προσκαλώντας μας να ξανασκεφτούμε τις θεμελιώδεις αξίες του ελληνισμού και να αρθρώσουμε νηφάλιο πολιτικό λόγο ριζωμένο σ’ αυτές και στραμμένο στο φως του ήλιου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews