inkomotininews@gmail.com

Η γραφειοκρατία εμποδίζει την τουριστική αναβάθμιση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Περισσότερα από 130 αιτήματα επενδυτικού χαρακτήρα στον τουρισμό λιμνάζουν σύμφωνα με καταγγελία της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου, ζητά ο επικεφαλής...
...της μείζονος αντιπολίτευσης της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, καταγγέλλοντας τη γραφειοκρατία - τροχοπέδη που καθιστά στάσιμες τις διαδικασίες εξέτασης δεκάδων φακέλων επαγγελματιών του τουρισμού που επιθυμούν να προβούν σε επενδύσεις και σε εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μονάδων τους!  

«Πληροφορούμαστε  από καταγγελίες, ότι 130 έως 150 αιτήματα επαγγελματιών του τουρισμού, κυρίως ξενοδόχων της περιφέρειάς μας, για έγκριση φακέλων νέων επενδύσεων, εκσυγχρονισμού, αύξησης δυναμικότητας ξενοδοχείων και καταλυμάτων, σέρνονται  στα γρανάζια των  γραφειοκρατικών εμπλοκών  των  αρμόδιων υπηρεσιών», τονίζεται σε ανακοίνωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης», και προστίθεται:

«Ο τουρισμός, η μεγάλη μας ελπίδα μέσα στην τραγική κατάσταση της κρίσης, για την αναπτυξιακή επαναφορά του τόπου, όπου υπάρχουν άμεσες δυνατότητες, τραυματίζεται.
Και εδώ η καθημερινότητα  είναι απελπιστική. Στην  πιο απλή  διαδικασία «ξεφυτρώνουν» αμέτρητα εμπόδια: καθυστερήσεις, φοβίες για δικαστικές εμπλοκές που οδηγούν σε αρνήσεις, αυστηρή ερμηνεία των νόμων, αδιαφορία, ανεπάρκεια προσωπικού, περιττές διαδικασίες,  είναι μερικά από  τα φαινόμενα της  γραφειοκρατίας».

Η ανακοίνωση απαλλάσσει από την ευθύνη το προσωπικό των υπηρεσιών, καταλογίζοντας την κύρια υπαιτιότητα στη διοίκηση:

«Στην αρμόδια υπηρεσία δεν ευθύνονται οι ελάχιστοι υπάλληλοι. Έχει όμως βαρύτατη ευθύνη η διοίκηση αλλά και η  αιρετή  περιφέρεια που απλώς παρακολουθεί την ταλαιπωρία των πολιτών», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Παυλίδης σε γραπτή του δήλωση σημειώνει:

«Φαίνεται ότι η γραφειοκρατία στις υπηρεσίες  στην περιφέρεια έχει χαρακτηριστικά απόλυτης εμπλοκής. Στον τουρισμό γνωρίζαμε ότι έλειπαν  τα στοιχειώδη στην προβολή. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες εμπλοκές  στη δημιουργία και επέκταση των ξενοδοχειακών υποδομών. Η εκκρεμότητα, όπως μας ανέφεραν, έως 150 αιτημάτων επενδυτικού χαρακτήρα επί πολλούς μήνες, δυστυχώς όχι μόνο ταλαιπωρεί τους υπάρχοντες επαγγελματίες, αλλά διώχνει και τους υποψήφιους επενδυτές. Καλούμε τους αρμόδιους και τον  Γραμματέα της Αποκεντρωμένης να δώσει άμεσα λύση».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews