inkomotininews@gmail.com

VIDEOS - Κλειστός ο Δήμος Κομοτηνής - Παραίτηση Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων προτείνει ο Γ. Πετρίδης

(Φωτό Αρχείου). Κλειστός είναι ο Δήμος Κομοτηνής σήμερα, και θα παραμείνει μέχρι...
...και μεθαύριο, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, του οποίου διατάξεις πλήττουν καίρια και περαιτέρω τις ήδη περικομμένες χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ.


Πάντως, λειτουργούν το ΚΕΠ του Δήμου, οι κοινωνικές υπηρεσίες και η υπηρεσία καθαριότητας, ενώ εξυπηρετούνται και επείγουσες υποθέσεις δημοτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σηκώσει μεγάλο βάρος της εθνικής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αρχικά, όπως είπε, δεχόμενη τη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων κατά τουλάχιστον 60%.


Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε, με τη μείωση των δημοτικών επιχειρήσεων σε ποσοστό…500%!


Συνεπακόλουθα, δε, με τη μείωση του πολιτικού προσωπικού, κατά 400%!


Επιπροσθέτως, μέσω της εφαρμογής πέρυσι για πρώτη φορά της «κινητικότητας», με την απώλεια του 50% του υπαλληλικού προσωπικού, την ώρα που αυτό αντιστοιχεί μόλις στο 12% του συνόλου του δημόσιου τομέα της χώρας.


Τούτων δοθέντων, οι νέοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί περί διαθεσιμότητας υπαλλήλων σε ποσοστό και πάλι 50%, αλλά και περί επιπλέον απομείωσης των κεντρικών χρηματοδοτήσεων, κατά τον κ. Πετρίδη δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.

Casus Belli
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής μάλιστα τάσσεται υπέρ των παραιτήσεων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, ως μια «βαθειά πολιτική πράξη», η οποία προφανώς θα θορυβήσει Τρόικα και Κυβέρνηση, αφού δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο πουθενά διεθνώς.



Πρόθεση παραίτησης έχει εκφράσει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του κ. Πετρίδη, ο οποίος και εξήρε τη στάση όλων των παρατάξεων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews