inkomotininews@gmail.com

«Συναγερμός» στην Ξάνθη για τα κρούσματα του ιό του Δυτικού Νείλου

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς μετά το πρώτο – προ ημερών – επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή, εμφανίστηκαν και...
...άλλοι κάτοικοι με τα συμπτώματα του ιού. 

Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση 53χρονου που παρουσίασε έντονους πόνους στο σώμα, υψηλό πυρετό και ρίγη, συμπτώματα που αποδόθηκαν στον ιό του Δυτικού Νείλου, με τα δείγματα ωστόσο δείγμα να αποστέλλονται στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εργαστηριακά. 

Δραματική ολιγωρία στους ψεκασμούς κουνουποκτονίας
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι ψεκασμοί καθυστέρησαν εντυπωσιακά, καθώς ξεκίνησαν μόλις τον Ιούλιο.  Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ξάνθης, μάλιστα, επικαλούνται ειδικούς, σύμφωνα με τους οποίους η ολιγωρία «μπορεί να αποβεί μοιραία για τη δημόσια υγεία των κατοίκων».

Στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο μεταξύ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχει εκδώσει λίστα με τις περιοχές που θεωρεί ότι επηρεάζονται άμεσα από τον ιό, και σε αυτές συγκαταλέγονται οι Δήμοι Αβδήρων, Τοπείρου και Ξάνθης, καθώς και ο Δήμος Νέστου Καβάλας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews