inkomotininews@gmail.com

Λύθηκε το πρόβλημα λειψυδρίας στους οικισμούς του πρώην δήμου Σαπών

Λύθηκε τελικά το πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών στον πρώην δήμο Σαπών μετά από σειρά παρεμβάσεων τις οποίες έκανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή του δήμου Μαρώνειας –Σαπών.
Το πρόβλημα της κακής υδροδότησης των οικισμών εντοπίστηκε στο δίκτυο διανομής ύδατος από την γεώτρηση των Πετρωτών, η οποία παρουσίασε φέτος λειψυδρία και πολύ χαμηλή στάθμη στην ποσότητα του νερού, αλλά και στα δίκτυα διανομής ύδατος σε οικισμούς τα οποία είχαν πλέον φτάσει πλέον στα όρια της βιωσιμότητάς τους.

Τελικά μετά από κατεπείγουσα παρέμβαση με την ανόρυξη γεώτρησης στον υδροφόρο ορίζοντα του Πρωτάτου, όπου βρέθηκε πόσιμο νερό καλής ποιότητας, το οποίο μέσω ενός ταμιευτήρα διοχετεύεται πλέον στο δίκτυο και δίνει άφθονο νερό στους καταναλωτές τόσο του οικισμού των Σαπών, στον οικισμό Παλιννοστούντων και σε οικισμούς που υδροδοτούνταν από το δίκτυο των Πετρωτών.

Παράλληλα με παρεμβάσεις στα δίκτυα υδροδότησης των οικισμών Αετόλοφος, Αετοκορυφή, Χαμηλό,Βέλκιο με αλλαγές σωλήνων οι οποίοι ήταν κατεστραμμένοι λύθηκε και το πρόβλημα υδροδότησης των οικισμών αυτών.

Τέλος προχώρησε η  δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων Ξυλαγανής», προϋπολογισμού 31.488,70 ευρώ που θα λύσει οριστικά το θέμα της υδροδότησης των οικισμών στον πρώην δήμο Σαπών.

Θα πρέπει ειδικά να αναφερθεί η μεγάλη προσπάθεια η οποία έγινε από το εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου στην ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος, το οποίο εργάστηκε νυχθημερόν και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για να λυθεί το πρόβλημα και να αποδοθεί το πολύτιμο αγαθό που είναι το νερό στους κατοίκους των οικισμών που είχαν πρόβλημα λειψυδρίας.

Τους δημοτικούς αυτούς υπαλλήλους η δημοτική αρχή τους ευχαριστεί θερμά.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας  Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης δήλωσε: «Το πρόβλημα λύθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, μια και η κατάσταση σε πολλά σημεία του δικτύου ύδρευσης είναι σε οριακό σημείο. Θεωρούμε ότι βάλαμε τις σωστές βάσεις σε επίπεδο υποδομών, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα λειψυδρίας των προηγουμένων ετών, που έκαναν εφιαλτική την καθημερινότητα των δημοτών. Ο αγώνας συνεχίζεται».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ δηλαδή?

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews