inkomotininews@gmail.com

«Αγωνιστικό το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης»

«Δυναμικό, μαζικό και ειρηνικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ και ΕΔΟΘ χθες Σάββατο 7/9/2013 στη Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, σε Δελτίο Τύπου της οποίας επίσης αναφέρεται:

«Χιλιάδες διαδηλωτές, πολλοί περισσότεροι από πέρυσι,  ένωσαν τη φωνή διαμαρτυρίας τους κατά των καταστροφικών κυβερνητικών πολιτικών που οδήγησαν στην εξαθλίωση κοινωνία και οικονομία.
Το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας, η λιτότητα, η φορολεηλασία, η ακρίβεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι απαίτησαν να αλλάξει εδώ και τώρα η αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δίνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να σηκώσουν άλλα βάρη τα οποία αποκλειστικά επωμίστηκαν και για τα οποία δε φέρουν καμία ευθύνη».

Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε πορεία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Το ψήφισμα του Συλλαλητηρίου:
«Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Ε.Κ.Θ - ΕΔΟΘ. που έγινε σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, διατρανώσαμε  την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε  τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο για να μπει οριστικό στις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικα που έχουν εξαθλιώσει κοινωνία και οικονομία.
Διαδηλώσαμε κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της λιτότητας, του εκφοβισμού, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των διαθεσιμοτήτων, της φοροεπιδρομής, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.

Εργαζόµενοι & κοινωνία αγωνίζονται - διεκδικούν & απαιτούν:

- Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση των δεσμών των μνημονίων. Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση ευρωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική.

- Νέο αναπτυξιακό µοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα ενισχύσει την απασχόληση, την αναδιανομή του εισοδήματος και την αναγκαία κοινωνική συνοχή. Όχι στις παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις στο δημόσιο, στην κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και στην εκχώρησή τους σε ιδιώτες.

- Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.

- Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας – Ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

- Κατάργηση των διατάξεων που καταργούν το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

- Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

- Ενίσχυση κι όχι «φοροκυγηγητό» της ελληνικής οικογένειας και ειδικές μέριμνες και κοινωνικές παροχές για τις πολυμελείς εργατικές οικογένειες.

- Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της µαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών µορφών απασχόλησης, της αύξησης του ορίου των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της «κινητικότητας».

- Άμεση συμμόρφωση της Ελλάδας με τις διεθνείς υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο των συστάσεων των Διεθνών Ελεγκτικών Οργάνων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν εκδοθεί σε βάρος της Ελλάδας.

- Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων στην κατεύθυνση εγκαθίδρυσης επιχειρήσεων δημόσιου συμφέροντος. ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΡΤ και μια σειρά άλλες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού!

- Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία, μέσα από την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

- Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δοµηµένων ομολόγων. Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

- Αναβάθμιση και όχι διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας –κοινωνικής ασφάλισης, τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

- Υπεράσπιση του ΟΑΕΔ και των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, που ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούνται με εισφορές των Ελλήνων εργαζομένων.

- Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων.

- Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.

- Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ µισθωτών και συνταξιούχων.

- Καθιέρωση  του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

- Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

- Μείωση των Συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

- Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Ας καταλάβουν επιτέλους κυβέρνηση και τρόικα ότι, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους».

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου
«Οι ψεύτικες πρωθυπουργικές ιστορίες επιτυχίας δεν πείθουν κανέναν. Δεν πείθουν πρώτα-πρώτα τους ανέργους και μετά τους εργαζόμενους  και τους συνταξιούχους, οι οποίοι κυριολεκτικά στενάζουν κάτω από το βάρος των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών. Όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές δεν έχουμε δικαίωμα να σκύψουμε το κεφάλι. Έχουμε υποχρέωση ,ιερή υποχρέωση ,να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί αυτές οι πολιτικές είναι και άδικες και άνισες και εντέλει  και αναποτελεσματικές».








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews