inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Η σχέση του Έλληνα στρατιώτη με την Παναγία

Το πνευματικό κέντρο «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών διαλέξεων που διοργανώνει, φιλοξένησε τον Αντιστράτηγο ε.α. Θεόκλητο Ρουσάκη, ο οποίος...
...πραγματοποίησε ομιλία με θέμα  «Η Υπέρμαχος Στρατηγός, ο στρατιωτικός ηγέτης και ο Έλλην μαχητής στους Αγώνες του Έθνους», αναφερόμενος στην άρρηκτη σχέση του ελληνικού στρατεύματος με την Παναγία, και την καταλυτική συνέργεια Αυτής, στα πεδία των μαχών υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Ο κ. Θ. Ρουσάκης με τον Δ/ντή της "Κιβωτού της Δόμνας Βιζβζίζη",
γεωστρατηγικό αναλυτή κ. Ιωάννη Φριτζαλά
Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσάκης, ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις ακόμη και εμφάνισης της Θεοτόκου στο έπος του ’40, που αφηγούνται όχι μόνο Έλληνες στρατιώτες, αλλά και κατακτητές.


Ως χαρακτηριστική στιγμή της σύμπραξης της Παναγίας με τους υπερασπιζόμενους τα πάτρια εδάφη Έλληνες στρατιώτες, ανέφερε την πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους το 626, με τον Πατριάρχη Σέργιο να εμψυχώνει το στράτευμα με την εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών ανά χείρας. Ήταν τότε που ακούστηκε και για πρώτη φορά το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια», ο πρώτος εθνικός ύμνος, ο κατ' εξοχήν ύμνος του στρατευομένου Βυζαντίου, σημείο αναφοράς και της σύγχρονης Ελλάδος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews