inkomotininews@gmail.com

(ΒΙΝΤΕΟ) Αντιδράσεις των αγροτών της Ροδόπης με κέντρο τη Νέα Καλλίστη

Κοινή γραµµή ενάντια στο νέο φορολογικό καθεστώς, χαράσσουν οι αγρότες µε ενιαίο πλαίσιο αιτηµάτων, διεκδικώντας βιωσιµότητα των εκµεταλλεύσεων και των οικογενειών τους.

Και στη Ροδόπη το μέτωπο των αγροτών συσπειρώνεται...
...κατά της φορολογίας, σε συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν με κέντρο τη Νέα Καλλίστη όπου τρακτέρ παρατάχθηκαν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του οικισμού.

Οι αγρότες ζητούν την μη τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων από τους μικρομεσαίους παραγωγούς όπως επίσης το αφορολόγητο όριο να διαμορφωθεί στις 40.000 ευρώ συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί, έναντι των 10.000 που προτείνεται. Τα συγκεκριμένα αιτήματα έθεσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του αγροτικού συλλόγου Νέας Καλλίστης Στέφανος Χρηστίδης ο οποίος μετέφερε ότι για μια ακόμη φορά τα προβλήματα οδηγούν τους αγρότες στους δρόμους.

«Το μόνο που ξέρουμε είναι το πόσα θα δώσουμε κι όχι το τι  θα πάρουμε» πρόσθεσε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά « το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το πόσο θα κάνει η ντομάτα μας, πόσο το βαμβάκι μας και πόσο θα κάνουν τα υπόλοιπα γιατί η παραγωγή μας δεν είναι εξασφαλισμένη».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του συλλόγου, ιδιαίτερα απασχολούν τους αγρότες, το συνταξιοδοτικό, τα χαράτσια αλλά και η επιβάρυνση του κόστους παραγωγής από το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο.

ΒΙΝΤΕΟ
Στέφανος Χρηστίδης - Αγρότης


Δ.Α

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews