inkomotininews@gmail.com

Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης: «Ανοχή τέλος – Αντοχή τέλος»

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, αναφέρει:

«Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4238 ΦΕΚ 38Α-17-2-2014 για το Π.Ε.Δ.Υ., ο οποίος βάζει, όχι μόνο λουκέτα στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ,
αλλά και την οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς.

Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των Μονάδων ΕΟΠΥΥ έκλεισαν.

Διεκόπησαν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ετέθη αυθαίρετο πλαφόν συνταγογραφίας, ανεξαρτήτως από τις ανάγκες των ασθενών και τις ειδικότητες των γιατρών.

Χιλιάδες γιατροί των πρώην Μονάδων ΕΟΠΥΥ πετάχτηκαν στο δρόμο, χωρίς καμία διαβεβαίωση πρόσληψης.

Κλήθηκαν να κλείσουν και τα ιατρεία τους, μήπως και κάποτε, κάπως, προσληφθούν, άγνωστο πότε, άγνωστο αν. Χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς καμία αποζημίωση, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

Με τη μία ή την άλλη δικαιολογία – πάντα με ψηφισθέντα νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις – πάντα με μέτρα νόμιμα και  πλήρως αντισυνταγματικά, κόβεται από τους πολίτες το κυριότερο αγαθό: το φάρμακο και η υγεία.

Αυτοί οι πολίτες χρόνια ολόκληρα πλήρωναν το Σύστημα Υγείας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και που τώρα ήρθε η ώρα να χρειαστούν ένα φάρμακο και έναν γιατρό, βρίσκει τεχνάσματα το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ   να τους υποχρεώσει να πληρώσουν την  ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και πάλι από τη τσέπη τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης καλεί όλους τους γιατρούς-μέλη του και όλους τους ασθενείς, μαζί με όλους τους πολίτες, να δηλώσουν:

Ανοχή τέλος. Αντοχή τέλος».

                                                       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews