inkomotininews@gmail.com

Ερώτηση Χρυσής Αυγής για το νοσοκομείο Κομοτηνής

«Καταρρέει το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής».

Την Ερώτηση απευθύνει στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, και σε αυτήν αναφέρεται:

«Στα όρια βρίσκεται η  συνέχιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η δραματική υποστελέχωση κλινικών, ιδιαίτερα του χειρουργικού τομέα, τα επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης, οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, έχουν αποχωρήσει 30 γιατροί και 70 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς καμία νέα πρόσληψη.

Περαιτέρω, σε καθημερινή βάση εργάζονται μόνο δύο τραυματιοφορείς, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να στοιβάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και να μην γίνονται διακομιδές.

Με τις προσλήψεις προσωπικού να έχουν παγώσει, τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων να αυξάνονται, και τους οδηγούς ασθενοφόρων να τίθενται σε διαθεσιμότητα, το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά πλέον.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:


Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις του Γ. Ν. Κομοτηνής, ώστε να μη στερηθούν οι κάτοικοι του δικαιώματος της δημόσιας δωρεάν υγείας;».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews