inkomotininews@gmail.com

Παρέμβαση Χατζηοσμάν για τη μείωση των πιστώσεων για υλοτομικές εργασίες στη Ροδόπη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με θέμα τη σημαντική μείωση πιστώσεων για υλοτομικές εργασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν,

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης δραστηριοποιούνται δεκαπέντε (15) Δασικοί Συνεταιρισμοί οι οποίοι αριθμούν τριακόσια ενενήντα επτά (397) μέλη.
           
Σύμφωνα με στοιχεία που μου διέθεσαν οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών, οι πιστώσεις που αφορούν τις υλοτομικές εργασίες για την Π.Ε. Ροδόπης, έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία οικονομικά έτη.

Το οικονομικό έτος 2010 οι εν λόγω πιστώσεις ανήλθαν σε 900.000 ευρώ, για να σημειώσουν τρία (3) χρόνια μετά πτώση της τάξης του 73%, αφού ανήλθαν συνολικά σε 123.240 ευρώ.

Απόρροια της διαρκούς μείωσης στη χορήγηση των σχετικών πιστώσεων, είναι η αδυναμία ολοκληρωμένης υλοποίησης των ήδη εγκεκριμένων μελετών προστασίας και διαχείρισης των δημόσιων δασών και των διαχειριστικών δράσεων, που προβλέπονται σε κάθε διαχειριστικό έτος, ειδικά δε των δράσεων που αφορούν τις κρίσιμες για την προστασία, την υγεία και την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των δασών, εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των συστάδων του δάσους, και ο περιορισμός σε κρίσιμο βαθμό του αντικειμένου εργασίας, γεγονός που θέτει τους υλοτόμους της περιοχής, ως εργαζόμενους, στην ανεργία, και ως οικογενειάρχες, ενώπιον ενός οικονομικού μαρασμού.

Βάσει των παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διασφαλιστούν στο μέτρο του δυνατού περισσότερες πιστώσεις για υλοτομικές εργασίες στην Π.Ε. Ροδόπης; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews