inkomotininews@gmail.com

Οι πιο σκληρές διατάξεις του μνημονίου είναι μπροστά μας!

Τα επιδόματα έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2012! Συγκυβέρνηση και Τρόικα εμπαίζουν τους εργαζόμενους!

«Τα επιδόματα και κάθε είδους προσαύξηση στον κατώτατο μισθό (586 και 511 αντίστοιχα), έχουν καταργηθεί με νόμο από τον Νοέμβριο του 2012! Κυβέρνηση και Τρόικα εμπαίζουν...
...τους εργαζόμενους αναζητώντας τρόπο να εφαρμόσουν την πρωτοφανούς σκληρότητας και αναλγησίας μισθοκτόνα αυτή διάταξη».

Αυτό τονίζει ο  Βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Μητρόπουλος, υπενθυμίζει πως σύμφωνα με την παρ. ΙΑ.11 του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α 222/12-11-2012):

- “Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας, καμία άλλη προσαύξηση δεν περιλαμβάνεται στο νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο” (εδ.ε’).

- “Έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η προσαύξηση του νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου μισθού και ημερομισθίου για προϋπηρεσία που συμπληρώνεται μετά την 14-2-2012” (εδ.στ’).

- “Ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους, δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης κατώτερο από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο” (εδ.ζ’).

ΙΔΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!
Τούτων δοθέντων, ο ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια στον λαό, αλλά και τους εργαζόμενους «να μην επαναπαύονται στις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών εταίρων ότι δήθεν το Μνημόνιο σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν. Γιατί οι πιο σκληρές ρυθμίσεις του θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1-1-2015 (εγγυημένη μόνο βασική σύνταξη από 1-1-2015, νέα μείωση στον κατώτατο μισθό από 1-1-2017, αύξηση ορίων ηλικίας ανά τριετία από 1-1-2021)».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews