inkomotininews@gmail.com

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κομοτηνή

Με την 58/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, αποφασίστηκαν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες και θα ισχύσουν αμέσως μόλις γίνει η σχετική σηματοδότηση:

1.      H ρύθµιση της κυκλοφορίας στην περιοχή  µεταξύ των Ο.Τ. 421-422-423 (Περιοχή Αγχιάλου) θα γίνει ως εξής:
Στη βόρεια πλευρά και σε όλο το εύρος του οδοστρώµατος του τµήµατος της οδού Αγχιάλου (δυτικά του πολυλειτουργικού), που καταργήθηκε, θα κατασκευασθεί κρασπεδόρειθρο και θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήµανση (πινακίδα Π -74 ) έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η προς τα δεξιά υποχρεωτική πορεία αυτών που κατέρχονται την Αγχιάλου και θα κατευθύνονται προς την Άρδα.  Για το οδικό τµήµα (πρώην οδός Πύργου) από την Αγχιάλου έως την Άρδα θα γίνει διπλής κατεύθυνσης και στη συµβολή του µε την οδό ΄Αρδα η προτεραιότητα θα ανήκει στην οδό ΄Αρδα.
Για το τµήµα της Αγχιάλου από την οδό Άρδα έως την συµβολή αυτής µε την οδό Μαρασλή θα κατασκευασθεί κρασπεδόρειθρο και πεζοδρόµιο που θα ενώνει το  πεζοδρόµιο της οδού Άρδα µε το αντίστοιχο της νησίδας νότια του πολυλειτουργικού.
 Άρα η έξοδος των κινουµένων στην Άρδα θα πραγµατοποιείται απ’ευθείας στην Μαρασλή µέσω του οδικού τµήµατος που ευρίσκεται ανάµεσα στο πολυλειτουργικό και στην τριγωνική νησίδα. Η κίνηση επ’αυτού θα µονοδροµηθεί κατά φορά όµοια µε αυτήν της Άρδα.
2.      Η κατασκευή διάβασης πεζών στην είσοδο του Νοσοκομείου.
3.      Η αλλαγή της θέσης προσωρινής στάθμευσης ΑΜΕΑ από εκεί που αρχικά χορηγήθηκε δηλαδή επί της Συντάγματος Κρητών στην αρχή του πεζοδρόμου  προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε παρακείμενο φυσιοθεραπευτήριο. Τονίζεται πως εκεί η στάθμευση θα είναι προσωρινή έως ότου να αποβιβασθεί ο επιβάτης από το αυτοκίνητο που τον μεταφέρει και να επανέρχεται όταν θα είναι να τον παραλάβει.
4.      Η δημιουργία θέσης   στάθμευσης   για οχήματα ΑΜΕΑ επί του νότιου οδικού τμήματος της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, που αποτελεί συνέχεια της οδού Σωκράτους. Η  θέση να είναι στην δεξιά πλευρά κατά την φορά της κίνησης και αμέσως μετά την στροφή από την Σωκράτους
5.      Η απαγόρευση της στάσης και  στάθμευσης κάθε οχήματος στην είσοδο της κατοικίας του κ. Παπά Λάμπη επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη αριθ. 23-27, επιτρέποντας τη στάθμευση μόνο του οικογενειακού αυτοκινήτου, προς εξυπηρέτηση της ΑΜΕΑ συζύγου του..
6.      Η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος στην είσοδο της κατοικίας του κ. Λαζαρίδη Νικόλαου επί της οδού Προξένου Ασκητού αριθ. 2, επιτρέποντας τη στάθμευση μόνο του οικογενειακού αυτοκινήτου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews