inkomotininews@gmail.com

«ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»: Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλάει για το βιβλίο του στη Βέροια

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας παρουσιάζει το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, το βιβλίο του Βουλευτή Ροδόπης και πρώην Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη «Όλα είναι θέμα Παιδείας» που...
...κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σχολικός σύμβουλος Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διδάκτωρ Α.Π.Θ κ. Φώτης Κουτσουπιάς, και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Φιλόλογος-Ιστορικός, MSc Διεθνών Σπουδών  κ. Κωνσταντίνος Μακρίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: «Τι μέλλει γενέσθαι;». Η απάντηση είναι σαφής: «Όλα Είναι Θέμα Παιδείας». Η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας στη γενιά που έρχεται είναι ο μόνος τρόπος για να μεταβάλουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες και να οριοθετήσουμε εκ νέου ένα όραμα για τον σύγχρονο ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζει στο βιβλίο του μια ολοκληρωμένη στρατηγική που διαχωρίζει την παιδεία απ’ την εκπαίδευση, και μεταρρυθμίζει όχι αλλάζοντας τους νόμους, αλλά αλλάζοντας κυρίως τα πράγματα μέσα απ΄ την εφαρμογή τους. Ένας μόνο δρόμος υπάρχει - κι αυτό είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο - για να τονώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να ενισχύσουμε τις ρίζες που μας ενώνουν με τον πολιτισμό και την ιστορία μας, και να βρούμε τους κώδικες να διαβάσουμε γρήγορα και σωστά το μέλλον: μια Σύγχρονη Ελληνοευρωπαϊκή Παιδεία αξιών. Η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση, ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και στην οικονομία της γνώσης. Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο. Συνδυάζεται με αξίες, ιδανικά, κανόνες, συμπεριφορές και νοοτροπίες. Κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μια αλλιώτικη κοινωνία. Δημιουργεί μια σύγχρονη εθνική συνείδηση. Αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού. Απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του νέου Έλληνα. Συνδυάζει το ιδανικό με το ρεαλιστικό και ανατρέπει στενόμυαλες λογικές εξεγείροντας τις δημιουργικές φιλοδοξίες μέσα από την άμιλλα. Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα. Ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας, να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας αλλάζοντας τον εαυτό μας».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1966 στην Κομοτηνή του Νομού Ροδόπης. Δικηγόρος Εφετείου Ροδόπης - Συνταγματολόγος, είναι έγγαμος με τη Γιούλη Παπαχρήστου και πατέρας τριών παιδιών του Στυλιανού, της Έλενας και της Γεωργίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι Διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Από το 2000 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής Ροδόπης. Την περίοδο 2012 – 2013 υπηρέτησε την κυβέρνηση από το πόστο του Υπουργού Εσωτερικών. Διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Το διάστημα 2007 – 2009 του ανατέθηκε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπηρέτησε την Κυβέρνηση ως υφυπουργός Εξωτερικών την περίοδο 2004 – 2007. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει οριστεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Ήταν εντεταλμένος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ελληνογερμανική Συνέλευση (Ελληνογερμανικό Δίκτυο «Περιφέρειες-Δήμοι-Άνθρωποι»), είναι Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας - Ιαπωνίας, Αντιπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής και μέλος των αντίστοιχων ομάδων με Ρωσία και ΗΠΑ. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews