inkomotininews@gmail.com

Φιλανθρωπική βραδιά τραγουδιού υψηλού επιπέδου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Μέριμνα Αλεξανδρούπολης» και ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνουν βραδιά τραγουδιού...
...αύριο Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με την Αλεξανδρουπολίτισσα σοπράνο Στέλλα Αδαμίδου και τον επίσης Αλεξανδρουπολίτη συνθέτη-πιανίστα Μπάμπη Τσακαλίδη, που θα παρουσιάσουν επιλογές τους από γνώριμες ελληνικές και ξένες μελωδίες καθώς και γνωστές επιτυχίες των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο.

Η Στέλλα Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε το κλασσικό τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στην Αθήνα με την υψίφωνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Από το 2004 σπούδασε στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη Μονωδίας-Μελοδραματικής της υψιφώνου και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βαρβάρας Τσαμπαλή. Πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί. Επίσης κατέχει το Ειδικό πτυχίο της Αρμονίας και Αντίστιξης. Το 2008 έγινε δεκτή με υποτροφία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης για το μάθημα της Μελοδραματικής. Από το 2010 διδάσκει Μονωδία στο Ωδείο Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού ως ενεργό μέλος με τους Μαρούσα Ξυνή, Άννα Πόρτικα Πάμμερ, Kurt Equiluz, Christa Ludwig, κατόπιν ακροάσεως που διοργάνωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας με την καθηγήτρια της Βασιλικής Μουσικής Ακαδημίας της Κοπεγχάγης Mezzo Soprano Δάφνη Ευαγγελάτου. Έχει παρουσιάσει άριες, σκηνές από ορατόρια και Lieder σε διάφορες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και αλλού, καθώς και άριες γαλλικού και ιταλικού ρεπερτορίου. Επελέγη έπειτα από ακρόαση και συνεργάστηκε με την Όπερα Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα "Η Έξυπνη"  του Carl Orff, και επανεκλήθη για τον ίδιο ρόλο. Έχει επίσης ερμηνεύσει  τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα "Δέσπω" του Παύλου Καρρέρ σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Έχει τραγουδήσει έργα του συνθέτη Δ. Μαραμή σε ρεσιτάλ του συλλόγου της Κρατικής Ορχήστρας. Τον Σεπτέμβριο της περιόδου 2012 - 2013 παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με την καθηγήτρια φωνητικής Ελένη Καρούσο (καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βιέννης) στη Βιέννη. Τον Απρίλιο του 2014 θα ερμηνεύσει το ρόλο της «Nedda» στην Όπερα Pagliacci  του R. Leoncavallo με το Thessaloniki Opera Studio. Επίσης, τον Ιούνιο θα πρωταγωνιστήσει στην Όπερα «Suor Angelica» του G. Puccini με τον ίδιο Οργανισμό στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο θα ερμηνεύσει ιταλικές άριες με το μουσικό σύνολο του Μαέστρου K. Seezan στη Βιέννη.

Ο Μπάμπης Τσακαλίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976. Σπούδασε στο Ωδείο ‘ΦΑΕΘΩΝ’ όπου έλαβε με άριστα το πτυχίο αρμονίας το 1997, το πτυχίο αντίστιξης το 1999 και το πτυχίο φούγκας το 2001, με καθηγητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, καθώς και το πτυχίο πιάνου το 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Το 2011 έλαβε το Δίπλωμα Σύνθεσης με καθηγητή τον Θανάση Τρικούπη με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Διάκριση. Το 2000 συμμετείχε σε ηχογράφηση CD για το σύλλογο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ μαζί με τη μουσικό Χ. Μπαρμπαγιάννη.  Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, αλλά και ως μουσικός συνόλων σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και στην Κέρκυρα. Έχει παρακολουθήσει master classes με γνωστούς σολίστες πιάνου και συνθέτες όπως τους Δ. Τουφεξή και Γ. Ιωαννίδη. Ως συνθέτης έχει διακριθεί με το έργο του «Έρκος» για πιάνο που προκρίθηκε στον «1ο  πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους συνθέτες». Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Το ίδιο και η καρκινική παραλλαγή του στο έργο “The magic Goldfish” όπου παρουσιάστηκε στην Ιρλανδία, Τσεχία, Αγγλία και Κύπρο. Έχει πραγματοποιήσει πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων του Γ. Σούτσου και Ν. Κατσούλη. Το 2013 παρουσιάστηκε το έργο του «Αλωάδες» για Βιόλα, Percussion και Πιάνο, στην Αλεξ/πολη,  έπειτα από παραγγελία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών  Θωμά Ταμβάκου. Επίσης έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα των Καμπανέλη, Ντάριο Φο, Μολιέρου και Λόρκα. Το 2001 είχε συμπράξει μαζί με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον Σάκη Μπουλά στο Φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργάνωσε η ΕΡΤ1 στην Αλεξανδρούπολη. Έχει συνοδεύσει αρκετούς σολίστες σε διεθνής διαγωνισμούς στο εσωτερικό, αλλά και στην Αυστρία και τη Δανία. Εμφανίζεται αρκετά συχνά σε live stages της πόλης μας. Το 2010 δημιούργησε, μαζί με τον Δ. Μπαχτσεβανίδη το συγκρότημα Ostinato Ensemle όπου έχουν δώσει πολλές συναυλίες. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Νεφεληγερέτες» της πόλης μας. Μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθεί και η συγγραφή του βιβλίου του «Τα 3 δευτερόλεπτα», ενώ έχει συγγράψει τα βιβλία «Δήωσις» και «Κοκκυτός» Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και διορισμένος εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews